KAMO ZA USKRS

U Hrvatskoj rasprodana egzotična i daleka putovanja

15.04.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Pred nama je produljeni vikend, a mnogi se ovih dana pitaju kamo za Uskrs? Ukoliko sanjate o kakvom kratkom, ali opuštajućem odmoru tijekom produljenog vikenda, još nije kasno. Ponuda ima doista mnogo, a osim različitih lokacija, tu je i šarolik raspon cijena. Može se naći za svakoga ponešto, od kupanja u termama i opuštajućeg wellnessa pa do romantične šetnje uz more

Kako nam kažu u turističkoj agenciji Kompas, uskrsni aranžmani se ove godine prodaju bolje nego prošle, posebno putovanja avionom. Tako su neke od najtraženijih destinacija Italija (Rim, Ravenna, Toskana, Gardaland…), središnja Europa (Berlin, bavarski dvorci, Budimpešta…), a posebno Istanbulinače svjetska destinacija broj jedan u ovoj godini.

Kako navode iz ove turističke agencije, sva daleka putovanja s polascima za uskrsne praznike (Kuba, Kina, Indija, Dubai) su rasprodana. Izdvajaju još putovanje u Baskiju od 17. do 21. travnja po cijeni od 3.390 kuna plus 790 kuna zrakoplovne pristojbe. U istom terminu se nudi i Barcelona po cijeni od 2.590 kuna plus 790 kuna zrakoplovne pristojbe.

Turistička agencija e-Tours zaljubljenicima u putovanjima nudi prave turističke poslastice. U periodu od 18. do 21. travnja u ponudi je četverodnevno putovanje avionom iz Zagreba u Pariz. Aranžman po cijeni od 2590 kuna uključuje noćenje u hotelu Ibis la Defense te vožnja brodom po Seini. No, u istom periodu je četverodnevni aranžman koji po cijeno od 2590 kuna nudi posjet Rimu.

Oni koji sanjaju o kakvom doista egzotičnom putovanju, tu je doista privlačan turistički izlet na Bali po cijeni od 6999 kuna. Posjet Kubi više ne mora biti samo nedostižan san pa tako Havanu i Varadero možete posjetiti po cijeni od 7550 kuna. Turistička agencija e-Tours u svojim aranžmanima po cijeni od 8420 kuna nudi u posjet Maldivima. Portugalska tura s uključenim fado programom u Lisabonu s večerom i pićem nudi se po cijeni od 3990 kuna u razdoblju od 17. do 21. travnja.

Terme Olimia, odnosno hoteli Sotelia i Breza te apartman-hotel Rosa i naselje Lipa za školske praznike od 10. do 18. travnja pripremili su popust od 20 posto. Trodnevni paket savršenog wellness odmora za dvije osobe (dijete do 12 godina besplatno) te wellness bonom u hotelu s četiri zvjezdice nudi se po cijeni od 140,80 eura po osobi (oko 1.070 kuna).

Uskrsne praznike u Spa & Sport Resortu Sveti Martin možete provesti po cijeni od 610 kuna za dva noćenja po osobi s uključenim svečanim uskrsnim doručkom, neograničenim korištenjem termomineralnog kupališta, bogatim animacijskim programom, posjetom farmi jelena te kreativnim radionicama za cijelu obitelj. Terme Jezerčica u sklopu proljetnog paketa nude tri noćenja i dva polupansiona po cijeni od 799 kuna.

Za one koji žele uživati u prirodi i zelenilu nadohvat ruke je hotel Trakošćan, a promotivna cijena za dva polupansiona za dvije osobe je 1.200 kuna te su u paket uključeni polusatna masaža, sauna i obilazak dvorca Trakošćan.

Istra i Primorje
Turistička agencija Kompas nudi dva noćenja s doručkom u opatijskom Grand hotelu Adriatic po cijeni od 680 kuna. Oni koji sanjaju o kakvom kratkom godišnjem na otoku mogu proučiti ponudu za Bašku, a u cijeni od 520 kuna uključena su dva polupansiona u hotelu Corinthia-Baška te neograničeno korištenje bazena i fitnesa i prigodni animacijski program.

Za one u potrazi za pravim odmorom daleko od svakodnevne vreve tu je odmor u Malom Lošinju, a od 27. travnja do 1. svibnja traje akcija s 20 posto popusta, tako da na ovom otoku vitalnosti možete boraviti u hotelu Wellness & Conference Aurora po cijeni od 595 kuna za dva noćenja s doručkom.

U porečkim apartmanima Lanterna nudi se gastroodmor po cijeni od 34 eura (oko 260 kuna) po apartmanu dnevno. Čarobni otok Krk i miris Mediterana okusite u hotelu Valamar Koralj Romantic za 86 eura po sobi za noć (oko 655 kuna), a tu je i poseban paket koji ljubiteljima biciklizma nudi istraživanje staza i prirodnih ljepota Krka za 64 eura po sobi za noć.

U hotelu Valamar Pinia, smještenom nekoliko minuta od centra Poreča, možete se odmoriti od svakodnevnih obaveza za 76 eura po sobi za noć (oko 580 kuna). Ljubiteljima aktivnog odmora nudi se i cestovni biciklizam s Istriabikeom koji uključuje nezaboravan tjedan treninga i zabave na dva kotača, a cijena noćenja u Valamr Pinia Hotelu je 79 eura po sobi za noć (oko 600 kuna).

Uskrs u romantičnom Vrsaru uključuje smještaj s polupansionom i prigodnu uskrsnu gastroponudu u hotelu Pineta po cijeni od 1.620 kuna za dva noćenja za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi.

Oni koji su spremni izdvojiti nešto više za uskrsne praznike imaju mogućnost po cijeni od 5.470 kuna za tri noćenja za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi odmarati se u hotelu Lone, a tu je i hotel Monte Mulini u kojem cijena za tri noćenja za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi iznosi 7.880 kuna.

Putovanje u Rabac za uskrsne praznike sjajan je odabir kako za parove željne romantike, u hotelu Valamar Sanfior po cijeni od 99 eura (oko 755 kuna), tako i za one u potrazi za obiteljskim odmorom u turističkom naselju Girandella u Rapcu, s mogućnošću različitih izleta po cijeni od 77 eura po sobi za noć (oko 587 kuna). Romantičan Uskrs možete doživjeti i u Motovunu, a cijena za dva noćenja s doručkom po osobi u hotelu Kaštel iznosi 850 kuna.

Dalmacija
U Vodicama se možete odmarati u hotelu Olympia s četiri zvjezdice po cijeni od 595 kuna za dva polupansiona. Odmor na prelijepom otoku Hvaru turistička agencija Kompas nudi u Adriatiq Hotelu Hvar po cijeni od 705 kuna za četiri polupansiona, a goste očekuje piće dobrodošlice, živa glazba, dalmatinska klapa, happy hour, korištenje unutarnjeg bazena, fitnes sobe i parking. Zaljubljenici u dalmatinske gradove uživat će u odmoru u hotelu Ivan-Sorlaris u Šibeniku po cijeni od 740 kuna za dva polupansiona, a za tri ili više noćenja možete ostvariti dodatnih pet posto popusta.

Uživanje u proljetnom odmoru u Zadru turistička agencija Kompas nudi u Falkensteiner hotelu Club Funimation Borik, a cijena od 998 kuna nudi dva noćenja s uslugom all inclusive, neograničenim korištenjem hotelskih sadržaja, turnirom u razbijanju jaja, glazbom uživo, dječjom animacijom poput pečenja uskrsnih pogačica i potragom za uskrsnim zlatnim jajetom.

Za one koji su u potrazi za luksuznim odmorom na moru za vrijeme praznika tu je Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Punta Skali. Za cijenu od 352 eura (oko 2.680 kuna) nude se tri noćenja, a okružen morem i plavim nebom, Falkensteiner Hotel & Spa Iadera omogućava savršeno opuštanje i uživanje. Veliki petak rezerviran je za dalmatinske večeri. Također možete upoznati hrvatsku kulturu te tradicionalnu glazbu klapa, a na uskrsnom izletu uživajte na plaži uz vatru i dalmatinske specijalitete u pratnji hrvatske gitarske glazbe. Tu je i šest tisuća četvornih metara velik Acquapura SPA uz Hamam Party s DJ-om i različitim aktivnostima poput joge i nordijskog šetanja.

Potpuno uživanje u obiteljskom okruženju nudi Falkensteiner obiteljski hotel Diadora u odmaralištu Punta Skala s cijenom od 84 eura (oko 640 kuna) za noćenje. U hotelu s četiri zvjezdice za djecu su organizirane kreativne uskrsne radionice. U Falky Landu pak možete vidjeti različite zanate, pečenje uskrsnog kruha i sl. Također, na dječju radost bit će organizirana potraga za jajima, a tu su i pansion s uskrsnim specijalitetima te poseban dječji restoran sa švedskim stolom.

Nešto luksuzniji odmor nudi se u dubrovačkom Valamar Lacroma Dubrovnik Hotelu, u kojem se po cijeni od 154 eura (oko 1.174 kune) za noć doista možete prepustiti svim čarima wellnessa