Putovanja KANADA UMJESTO AUSTRALIJE

Nizozemski turisti stigli u pogrešni Sydney

Mještani kanadskog gradića Sydneya više se uopće ne čude kad im stignu gosti koji im nisu namjeravali doći, a ovog se puta to dogodilo jednom nizozemskom djedu i njegovu unuku koji su, naravno, htjeli posjetiti poznati grad Sydney u Australiji

Umjesto da stignu u suptropski Sydney na južnoj zemljinoj polutki, djed i unuk iznenadili su se kad ih je put doveo u malo ribarsko mjesto Sydney u kanadskoj pokrajini Novoj Škotskoj.

Joannes Rutten iz Amsterdama i njegov unuk Nick shvatili su da su kupili karte za pogrešan let istom kad su sletjeli u malu zračnu luku u Kanadi. Najnoviji slučaj treći je u nizu u posljednje vrijeme u kojemu turisti zamijene kanadski ribarski gradić sa 17.000 udaljenom australskom gospodarskom i turističkom metropolom.

'Ispadne dobro za njih jer ih ljudi sažalijevaju i ponašaju se prema njima kao prema kraljevima. Dobiju besplatno prenoćište i vodiča kroz grad', izjavio je novinama Cape Breton Post jedan stanovnik kanadskog Sydneya.

Kanadska zrakoplovna tvrtka Air Canada prevezla je dvojicu zalutalih putnika natrag u Amsterdam, a nije poznato jesu li nastavili put prema 'pravom' Sydneyu. Poznato je međutim da je prije tri godine australska turistička zajednica ponudila besplatni odmor turistima koji zabunom zalutaju u 'pogrešni' Sydney.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više