HLAĐENJE NA RIJECI

Ako vam treba adrenalina – otiđite na rafting na Neretvi

26.07.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Idealna je prilika za doživjeti prekrasan krajolik rijeke Neretve i posjet Konjicu koji je baš zbog raftinga u posljednjih par godina postao turistička destinacija

Kako piše portal sarajevo-x.com, Konjic danas posjeduje razvijenu turističku ponudu koja se pretežno bazira na raftingu koji je započeo još prije deset godina. Kanjon rijeke Neretve, smaragdnozelene hercegovačke ljepotice, svake godine tijekom vrućih ljetnih dana privuče mnoštvo turista željnih avanturizma, provoda i druženja u prirodi.

Nakon što je osnovao udruženje Zelena Neretva, vlasnik turističke agencije Hit Tours, Teofik Nikšić Tufo najprije se zbog osobnog zadovoljstva počeo spuštati kajakom i čamcem niz Neretvu i ubrzo osnovao i agenciju i započeo biznis. Prve godine prevezli su 78 turista, a prošle godine čak 10.000.
Sezona raftinga svake godine počinje prvog svibnja kada se Neretvom spuštaju malo hrabriji posjetitelji, spremni prepustiti se hirovitoj i valovitoj rijeci, dok se tijekom sezone spusti razina vode pa je rijeka pitomija. Ako vam nedostaje adrenalina, nema sumnje da je Neretva prava destinacija za vas.