Putovanja TURISTI NAVALILI

Pomama za Uskrsnim otocima zbog pomrčine sunca

Uskrsno otočje bit će iznimno zanimljivo mjesto na kojemu će tijekom potpune pomrčine Sunca u srpnju 2010. moći uživati samo privilegirani, s obzirom na to da su već sada popunjeni svi hotelski i ostali kapaciteti, izvijestila je zaposlenica turističke zajednice Uskrsnih otoka

Informacija o potpunoj pomrčini Sunca privukla je veliki broj zainteresiranih turista. 'Nemamo više slobodnih mjesta ni u privatnom ni u hotelskom smještaju. Moram istaknuti da su neke rezervacije napravljene prije pet ili šest godina', rekla je za France Press zaposlenica turističke zajednice Sabrina Atamu.

Potpuna pomrčina Sunca predviđena je za 11. srpnja 2010. i trajat će maksimalno 4 minute i 45 sekundi. Zahvatit će istočni dio Polinezije.

Na Uskrsnim otocima, razbacanim po Pacifiku, živi manje od 5.000 stanovnika, uglavnom polinezijskog podrijetla. Svake ih godine posjeti oko 50.000 turista koje privlače vulkanski pejzaži i tajnoviti divovski kameni kipovi.

Inače, najduža pomrčina sunca u 21. stoljeću dogodit će se u srijedu 22. srpnja ove godine i bit će vidljiva u Aziji. Trajat će, po predviđanjima, 6 minuta i 44 sekunde.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više