POVRAT NOVCA

Francuzi nude osiguranje protiv lošeg vremena

14.07.2009 u 10:40

Bionic
Reading

Turisti željni sunca koji se odmaraju u Francuskoj u slučaju lošeg vremena dobit će natrag dio novca jer im turističke agencije nude osiguranje u slučaju kiše

Polica osiguranja koju su prve predstavile turističke agencije Pierre et Vacances i FranceLoc, omogućit će turistima da zatraže povrat dijela novca ukoliko u tjedan dana koliko su na odmoru budu najmanje četiri kišna dana

'Aon France dopustio je klijentima Pierre et Vacancesa da u slučaju nepovoljnih vremenski prilika automatski zatraže povrat novca za određeni dio boravka', službeno je priopćenje turističke agencije.

Aon France će koristiti satelitske snimke koje će im ustupiti Francuski hidrometeorološki zavod kako bi izračunali koliko novca moraju vratiti turistima. Praznici pokvareni kišom prema toj računici mogu vrijediti oko 400 eura, a ček s određenim iznosom trebali bi dobiti nekoliko dana nakon povratka kući.

Prošle se godine priv put pokusno krenulo s ovom idejom, a samo 10 posto onih koji su odlučili uplatiti policu osiguranja u slučaju kiše ostvarilo je uvjete za povrat novca.