JACKSONU U ČAST

Kinezi grade vlastiti Neverland

11.07.2009 u 10:30

Bionic
Reading

Na otoku pored Šangaja Kinezi su odlučili izgraditi umanjenu verziju ranča Neverland u čast preminulog kralja popa

Investitori procjenjuju da će ih ovaj projekt koštati oko 15 milijuna dolara, a nadaju se da će biti završen prije otvaranja svjetske izložbe Expo u obližnjem Šangaju.

'Gradeći Neverland ovdje u Kini, želimo mu odati počast i u isto vrijeme ponuditi svojim sunarodnjacima mjesto na kojem će moći izraziti svoju ljubav prema njemu', rekao je jedan od investitora.

Jackson je svoj ranč Neverland potpuno napustio i zapustio 2005, nakon suđenja zbog zlostavljanja djece. Njegov ranč bio je pravi raj za djecu, uključivao je zabavni park i zoološki vrt.

Kineski Neverland će imati lokalne karakteristike kako bi se bolje uklopio u okolinu. Ipak, čini se da nisu svi oduševljeni tom idejom, u prvom redu Jacksonovi obožavatelji. 'Ako je svrha odavanja počasti Michaelu, onda predlažem investitorima da ulaz na njega bude besplatan, baš kao što je to radio Michael. U suprotnom, to rade samo da bi zarađivali na njegov račun', rekao je Wei Wei, zamjenik predsjednika kineskog kluba obožavatelja Michaela Jacksona.