Putovanja AROGANTNI I ŠKRTI

Francuski turisti su najgori na svijetu

  • Autor: G. R.
  • 9.7.2009 19:00:58
  • 9.7.2009 17:44:20

Prema mišljenju 4.500 hotelijera širom svijeta, najgori turisti su Francuzi,a najviše im se zamjera loše poznavanje drugih jezika, škrtost i arogancija

Istraživanje koje je obavila online putnička agencija Expedia pokazalo je da su Francuzi kao turisti jako neuljudni i uopće se ne trude pričati bilo koji drugi jezik osim svog.

'Najgore je što pričaju engleski jezik malo ili nimalo kad su u inozemstvu, a lokalne jezike također ne poznaju. Francuzi ne putuju često u inozemstvu. Sretni smo što je naša zemlja prekrasna što se tiče prirode i kulture', rekao je direktor marketinga Expedije, Francuz Timothee de Roux dodajući da 90 posto Francuza odmor provodi u svojoj zemlji.

Zbog toga su onda njegovi sunarodnjaci, kaže De Roux, tijekom odmora u inozemstvu malo pod stresom. Nisu navikli na to, pa znaju biti malo zahtjevniji, što neki tumače kao aroganciju.

No, osim najarogantnijih, Francuzi su ponijeli titulu i najškrtijih jer u inozemstvu troše jako malo novca. De Roux i za to ima objašnjenje, on kaže da jednostavno nisu navikli ostavljati napojnice jer to ne rade ni kod kuće, gdje je usluga u restoranima uračunata u račun.

Najboljim turistima proglašeni su Japanci, dok su najbolji europski turisti Britanci i Nijemci.

Utjeha Francuzima može jedino biti to što su završili na trećem mjestu što se tiče oskudnog odijevanja na odmoru, a bolji do njih bili su Talijani i Britanci.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više