Putovanja FOTOSOFIA 4

Završen uži krug Hoykinog seminara o fotografiji

  • Autor: tportal.hr
  • 3.6.2009 14:55:07
  • 3.6.2009 14:28:59

Konačno je odabrano 15 ovogodišnjih seminarista Fotosofije 4, koja će se i ove godine pod generalnim pokroviteljstvom Sony Ericssona i pokroviteljstvom kompanije Adobe održati u Termama Tuhelj od 28. lipnja do 5. srpnja, a imena polaznika uskoro će biti objavljena na službenim stranicama Fotosofije

'Fotosofia je projekt koji u svoje temelje osim fotoedukacije ima ugrađeno i širenje dobre vibracije, suradnje i prijateljstva među fotografima', rekao nam je Damir Hoyka, umjetnički fotograf koji je u svom ateljeu održao susret s 'finalistima' izbora za ovogodišnju četvrtu po redu Fotosofiju.

'Kako bih u odabiru ljudi koje ću seminarom pridružiti već postojećim generacijama Fotosofia imao što više parametara na koje ću se osloniti, a i kako bih imao za mene izuzetno važan osobni kontakt s potencijalnim seminaristima, od prošle sam godine uveo sistem da nakon razgledanja pristiglih prijava najbolje odaberem u uži izbor i prije konačne odluke ih pozovem na kratak razgovor u moj atelje', objasnio je Hoyka koji ističe da ga je posebno obradovalo to što je u njegov atelje stigao daleko veći broj sudionika od očekivanog.

'Iako su na taj susret obavezni doći samo oni iz Zagreba i okolice udaljene do sat vožnje i ove me je godine ugodno iznenadilo da je došao određeni broj onih koji to nisu morali, a koji su time svakako pokazali svoj stupanj interesa za ući među 15 odabranih. Naime, od 48 odabranih u uži izbor, po mjestu stanovanja ih je bilo obavezno doći dvadesetak, a došlo ih je oko 30', rekao je Hoyka.

Fotosofia 4 i ove godine se održava u Termama Tuhelj od 28. lipnja do 5. srpnja pod generalnim pokroviteljstvom Sony Ericssona i kompanije Adobe, a imena polaznika uskoro će biti objavljena na stranici www.fotosofia.info.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više