OD 1. LISTOPADA

Kultni dubrovački kafić Talir zauvijek zatvara svoja vrata

Bionic
Reading

Početkom idućeg tjedna kultni dubrovački kafić Talir zatvara svoja vrata, a ta vijest iznenadila je sve Dubrovčane

Prema pisanju Dubrovačkog vjesnika, kultni dubrovački kafić Talif svoja vrata će zatvoriti 1. listopada, a to je potvrdio i vlasnik Frano Cetinić koji, kako je rekao, 4. listopada odlazi u mirovinu.

'Odlučio sam se na ovaj korak bez emocija jer ne vidim da netko više u ovome gradu poštuje tradiciju. Nije sve u životu tko da više, umori to sve. Nakon puno godina, ne vidim grad onakav kakav sam ja radio i kako smo ga živjeli. Kad se naučiš cijeli život raditi na jedan način, 12 mjeseci kroz cijelu godinu i sada, kada uđeš u neku kolotečinu ugostiteljstva od par mjeseci. Mnoge danas nije briga za svu tu tradiciju, teško mi je govoriti o tome i odgovarati ljudima na brojna pitanja', rekao je za Dubrovački vijesnik Frano Cetinić koji je odluku o zatvaranju Talira donio sa svojom obitelji, a sve do danas za nju nitko nije znao.

Mnogi Dubrovčani ne mogu sakriti tugu zbog zatvaranja kultnog kafića koji je mnogima bio omiljeno okupljalište.

'Razgovarajući s ljudima, savladavaju me emocije, sve ponovno proživljavam. U nedjelju još radimo, nosimo stvari i bit će kao da nikad nije postojalo Talira, tako se osjećam. Morate me razumjeti, ja sam ugostitelj, to je moj zanat, moj život posljednjih četrdeset godina. Ovaj način poslovanja posljednjih godina me dotukao. U životu sam naučio da trebaš gosta ugostiti i da su obje strane zadovoljne. Ovakvom, današnjem načinu ugostiteljstva ne pripadam', rekao je Frano Cetinić.