Putovanja VRIJEME JE ZA PEŠKAFONDO

Gastronomski festival na Hvaru

  • Autor: tportal.hr
  • 28.9.2012 11:41:04
  • 19.9.2012 9:00:00

Peškafondo - Gariful Hvar 2012. gastronomski je festival koji će se prvi put održati na otoku Hvaru od 4. do 6. listopada kao novi turistički projekt kojem je cilj promovirati domaće autohtone proizvode u ugostiteljstvu, produžiti turističku sezonu i okupiti sve zaljubljenike lova na lignje u natjecanju kao središnjem događaju

Jedinstvena su to tri dana u kojima će se na okupu naći najbolji hrvatski ribolovci, kuhari, kuhari amateri, ugostitelji, brodograditelji, vinari, maslinari, mali proizvođači i javne osobe.

Tako će sudionici, posjetitelji i gosti uživati u okusima i mirisima Hvarskih marendina, kao i u Cooking showu kuhara hvarskih restorana koji će pripremati jela od lignji za sve posjetitelje. Uz profesionalne kuhare, u kuhanju će se okušati gosti, osobe iz javnog života, ali i građani grada Hvara.

Jakša Kuzmičić
Gastronomski festival na Hvaru
Središnje događanje manifestacije je peškafondo, tj. lov na lignje na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani kao pojedinci ili kao ekipe te mogu koristiti svoj vlastiti brod ili im brod osigurava organizator.

Uz dobro iće ide i dobro piće, pa se na sajmu vina možete upustiti u degustacije, jer na Hvaru kažu da lignja pliva tri puta za života; u moru, u ulju i u vinu.

Autohtoni otočni proizvodi će biti prezentirani tijekom Peškafonda kroz izložbe, degustacije na različitim lokacijama grada Hvara.

Za dobru zabavu predviđen je i glazbeno scenski program tijekom dana te organizirani programi tijekom noći u hvarskim klubovima i barovima.

Listopad je mjesec ugodne temperature, rekreacije i druženja, usporite malo i provedite ga uz lignjolovce i svu ljepotu otoka Hvara.


214713,201681,198050,190120
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više