REKORDNE BROJKE

Sve više Britanaca ljetuje u Hrvatskoj

18.09.2012 u 10:02

Bionic
Reading

S više od 1.244 otoka, 16 lokaliteta svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a i osam nacionalnih parkova, kao i izborom domaće gastronomske užitke i povijesnih gradova za istraživanje, Hrvatska je savršena destinacija za odmor Britancima jer je udaljena na samo dva sata zrakoplovom

Brojke koje je objavila Hrvatska turistička ureda (CNTO) otkrivaju značajan porast posjetitelja u Hrvatsku u proteklih osam mjeseci.

Do sada je u ovoj godini iz Velike Britanije u Hrvatsku došlo 241.443 posjetitelja, što je 23 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

'Fantastično je vidjeti sve više Britanaca u Hrvatskoj i da im je to glavna ljetna destinacija. Ove smo godine imali cilj doći do 300.000 britanskih posjetitelja, a rezultati jasno pokazuju da se s vremenom možemo vratiti našem rekordnom broju od 500.000 iz 90-ih', rekla je Meri Matešić, direktorica CNTO-a za Veliku Britaniju i Irsku.

'Ja sam uvjeren da će Velika Britanija i Irska nastavit rast u 2013, posebno s uvođenjem više letova, novih pravaca i paketa za odlaske na odmor kakve imaju u Jet2, dajući putnicima iz Britanije veću fleksibilnost i izbor prilikom rezervacije puta u Hrvatsku', dodala je za Matešić za Daily Travel News.

Ovaj tjedan CNTO će po drugi put u britanskim novinama lansirati kampanju kojom žele predstaviti Hrvatsku kao poželjnu destinaciju.