POHVALA OD ITALIJE

I Šibenik postaje miljenik stranih turista

14.09.2012 u 14:26

Bionic
Reading

Šibenik se polako, ali sigurno vraća među popularna turistička odredišta, pa je tako vrijedno priznanje stiglo iz susjedne Italije gdje je jedan od najčitanijih talijanskih dnevnih listova i news portala La Republica uvrstio Šibenik među 10 gradova koje vrijedi posjetiti

Talijanska La Republica u svojoj je rubrici Putovanja objavila članak naslova 'Život na plaži u srcu grada' u kojem se promoviraju gradovi koji su IN jer se u njima, uz razgledavanje kulturnih znamenitosti, može uživati i u popratnim zabavnim sadržajima poput kupanja u moru, jezerima ili rijekama.

Šibenik je tako, zahvaljujući novouređenoj gradskoj plaži Bonj u srcu Grada, zaslužio mjesto među gradovima poput Amsterdama, Berlina, Bruxellesa, Firence, Graza, Londona, Pariza, Praga i Züricha. Plaža Banj, kako ističu, izgrađena je ove godine i udaljena je pet minuta šetnjom od povijesne jezgre centra grada.

'Pored kupanja u čistom moru, može se uživati u predivnom pogledu na povijesnu gradsku jezgru i kupolu katedrale Sv. Jakova koja je zaštićena svjetska kulturna baština UNESCO-a. Riječ je o jedinstvenoj katedrali u Europi koja je građena isključivo od kamena, bez korištenja materijala koji bi povezivali konstrukciju, kao što su cement ili drvo. U sumrak plaža se pretvara u binu za koncerte i noćno kupalište', piše talijanska La Republica.