tportal.hr

Zagreb
+19
Osijek
+20
Pula
+18
Rijeka
+19
Zadar
+15
Split
+20
Dubrovnik
+18

ATRAKCIJA U NINU

Posjetite Festival soli i kušajte specijalitete Mate Jankovića

Što je prvi Festival soli u Hrvatskoj pripremio za svoje posjetitelje? Zašto je noćna berba soli jedinstveno iskustvo? Koje će kulinarske specijalitete pripremati poznati hrvatski chef Mate Janković? Koje su to neispričane priče o soli? U čemu se krije ljekovita, ali i kozmetička vrijednost ninskog Cvijeta soli? Saznajte na jedinstvenom Festivalu soli koji se održava u Ninu, 13. rujna 2012, od 19.30 do 23.30, na bogatim poljima Solane Nin

Datum objave:
10.9.2012 12:08

Zadnja izmjena:
10.9.2012 14:03

Prvi hrvatski Festival soli koji se održava u kraljevskom gradu Ninu i u organizaciji Solane Nin pružit će posjetiteljima jedinstven doživljaj berbe soli pod zvijezdama i pozvati ih da se pridruže poznatom hrvatskom chefu Mati Jankoviću u spravljanju vrhunskih specijaliteta začinjenih ninskim Cvijetom soli.

Tijekom atraktivnih kulinarskih radionica uz bok Jankoviću stat će i direktorica Turističke zajednice Grada Nina, Marija Dejanović, koja će pokazati zašto je ispravno dodavanje soli u kuhinji i više nego prava umjetnost. Pod voditeljskom palicom poznatog zadarskog glumca Duška Modrinića posjetitelji će u bogatom programu čuti i priče o slanom začinu koji život znači i saznati kako je sol pratila razvoj ljudskog roda kroz povijest.

Da ninski Cvijet soli ne daje samo završni 'touch' jelima, nego pruža i niz mogućnosti za izradu ljekovitih kozmetičkih proizvoda, pokazat će Marijana Pontoni tijekom radionice prirodne kozmetike. 

Kao prva manifestacija ovakve vrste u Hrvatskoj, Festival će pod zvjezdanim nebom postati prava oaza primamljivih mirisa slanih gurmanskih delicija. I kao poslastica na kraju, posjetitelji će uživati u primamljivim notama klape 'Sol' i tamburaškog orkestra ninskog KUD-a 'Branimir'.

Na Festivalu soli i na bogatim poljima Solane Nin iskusite jedinstvenu noćnu berbu soli, okušajte se u spravljanju vrhunskih gurmanskih specijaliteta s Matom Jankovićem, pripremite vlastite ljekovito-kozmetičke recepture s Marijanom Pontoni i saznajte sve o slanom začinu.
Ulaz je besplatan, a adresa Solane Nin je Ilirska cesta 7, 23232 Nin.

205396,141762,153658,186775

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr