Putovanja NA VISOKOM DRUGOM MJESTU

Magazin GQ: Svakako morate posjetiti Dubrovnik!

  • Autor: tportal.hr
  • 10.8.2012 12:47:13
  • 10.8.2012 11:33:31

Popularni časopis za muškarce donosi priču o tzv. podcijenjenim gradovima u Europi koji zapravo imaju puno toga više ponuditi od razvikanih europskih metropola

Već smo navikli na gomilu hvalospjeva Dubrovniku koji se gotovo svakodnevno pojavljuju u svjetskim medijima. No, kada je hvalospjev objavljen u poznatom američkom časopisu GQ, onda je to vijest koja se ne može zaobići. Naime, popularni časopis za muškarce donosi priču o tzv. podcijenjenim gradovima u Europi koji zapravo imaju puno toga više ponuditi od razvikanih europskih metropola. Kako pišu, jedan od takvih gradova je i Dubrovnik.

'Čudesno, dubrovačka zapletena politička povijest i ratovi alkemijski su stvorili grad koji odiše odmorom. Nekako je sve zapanjujuće – od crvenih krovova i bijelih zidova do dubokog modrog mora – a opet nepretenciozno. Provedite dan ispijajući hrvatsko bijelo vino na Stradunu, glavnoj gradskoj ulici. Lutajte gradom pješice ili taksijem. I neovisno o tomu u kojemu se dijelu grada nalazili, plaža vam nikada nije daleko. Najbolje od svega je da je Dubrovnik jeftiniji od francuskih ili talijanskih obalnih gradova. Najgore od svega je da to vjerojatno neće potrajati dugo', napisao je u poznatom časopisu za muškarce novinar Josh Benson.

GQ svojim je čitateljima preporučio Hotel Argentina kao najbolje mjesto za smještaj, a luksuzni restoran Nautika kao najbolje mjesto za jelo. Uz Dubrovnik, u kolovoškom izdanju popularnog časopisa objavljen je popis još devet europskih destinacija među kojima su i latvijska Riga te portugalski Porto.

204864,208504,205906,198259
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više