RIJEKA HARBOUR TOUR

Zaplovite i pogledajte Rijeku s mora!

12.07.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Nova turistička ponuda - brodska tura Rijeka Harbour Tour, koja će se održavati tijekom ljeta, dvaput svake srijede, zasigurno će razveseliti mnoge nudeći im razgledavanje Riječke luke i industrijske baštine s morske strane

'Vožnja brodom duž Riječke luke pruža čaroban pogled na Rijeku s morske strane', rekao je Ivan Paragvaj, direktor opatijske agencije Paragvaj line, kojem je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na sinoćnjoj promo vožnji zahvalio na ovoj originalnoj ideji.

'Mnogo puta smo dobivali upite zašto u Rijeci nema izleta brodom, a odgovarali smo da će ga biti kada netko pronađe interes. Nadam se da će ideja zaživjeti i da će građani Rijeke i naši gosti poželjeti vidjeti grad s mora', kazao je Obersnel.

Uz njih, brojne uzvanike i novinare Rijeku s mora sinoć je gledao i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, koji je potvrdio da je ovakva ponuda Rijeci nedostajala. 'Ovo je zaista idealan izlet. S vremenom bi turu trebalo i produžiti, recimo na Opatiju', mišljenja je Škarpa.

Zasad će Rijeka Harbour Tour kretati svake srijede u 10 i 11.30 sati brodom Melkior s Gata Karoline Riječke. Skiper Marko Tomljanović odande će provozati po dvanaestero gostiju u smjeru Kantride, uz razgled tvornice Torpedo i ostale industrijske baštine grada koja se nalazi na tom potezu. U povratku, brod se kreće prema vanjskoj strani luke i Mrtvom kanalu, čime se tura i završava te slijedi povratak na Gat Karoline Riječke

Brodska tura trajat će sat i pol, po cijeni od 120 kuna. Djeca do šest godina moći će uz pratnju roditelja ploviti besplatno, a od šest do 12 godina u pola cijene.