STIŽE ECLIPSE

Jeste li za ljetovanje na Abramovičevoj jahti?

Bionic
Reading

Eclipse je pravi mali ploveći otok koji može ugostiti 30 putnika te čak 70 članova posade. Ima tri helidroma, dva bazena, blindirana stakla, vlastiti wellness centar te proturaketni štit

Ovoga ljeta po prvi puta našim morem zaplovit će najveća jahta na svijetu Eclipse koja je u vlasništvu ruskog tajkuna

Romana Abramoviča, piše Slobodna Dalmacija. Abramovič je za njezinu gradnju njemačkom brodogradilištu Blohm & Voss platio vrtoglavih 485 milijuna dolara, ali čini se da je i njega pogodila recesija. Naime, odmah nakon što ju je preuzeo, stavio ju je na čarter-tržište i jahta se iznajmljuje za dva milijuna eura po tjednu.

Eclipse je pravi mali ploveći otok koji može ugostiti 30 putnika te čak 70 članova posade. Ima tri helidroma, dva bazena, blindirana stakla, vlastiti wellness centar te proturaketni štit kojega se ne bi posramila ni američka mornarica.

Još uvijek se ne znaju detalji plovidbe Abramovičeve ljepotice po Jadranu, ali očekuje se da će pristati u Dubrovniku, Splitu te na Hvaru, Mljetu i Kornatima. Nema sumnje da će Eclipse u našem moru izazvati veliku medijsku pozornost, što bi se na kraju trebalo dobro odraziti i naš turizam.