Putovanja DOBRE PROGNOZE

Hoće li hrvatski turizam profitirati zbog krize?

  • Autor: tportal.hr
  • 31.5.2012 12:25:30
  • 31.5.2012 11:38:26

Grčka, Italija i Španjolska su većini europskih turista oduvijek bile privlačne destinacije, ali kriza je i tu donijela promjene pa se, prema pisanju Austrian Timesa, većina turista okreće Hrvatskoj

U potrazi za suncem, morem i savršenim plažama, Europljani su godinama potezali i do vrlo dalekih destinacija, poput Kariba ili Bahama. No kriza koja je utjecala na sve životne aspekte promijenila je i turističke navike stanovnika Staroga kontinenta pa umjesto egzotičnih destinacija istražuju primorske zemlje u Europi.

Grčka, Italija i Španjolska oduvijek su bile privlačne destinacije većini europskih turista, ali kriza je i tu donijela promjene pa se, prema pisanju Austrian Timesa, većina turista okreće Hrvatskoj kao novoj europskoj turističkoj meki.

'Još uvijek jeftina zemlja, ali s ponudom kvalitetnog turizma za koji su najzaslužnije spektakularne antičke luke i najljepše europsko more, Hrvatska sve brže postaje omiljena alternativa tradicionalnim destinacijama za ljetni odmor', pišu poznate novine.

Opisujući prirodne i kulturne ljepote Hrvatske, u Austrian Timesu navode i da Hrvatska ima vrijedno nasljeđe, a oni koji u to sumnjaju, piše list, samo trebaju pogledati popis Unescove Svjetske kulturne baštine.

'Za one koji će tek uživati u Hrvatskoj ili za one koji žele ponoviti to iskustvo sada je pravo vrijeme da je posjete, dakle prije nego uđe u EU, nakon čega će postati popularnija destinacija… Hrvatska trenutno nudi veliku vrijednost za novac. Za dobru cijenu dobit ćete dobru uslugu. Turisti također mogu računati na dobro vrijeme. Čak i ako je vrijeme loše, situaciju spašava lokalna arhitektura, što je zapanjujući prizor', zaključuje Austrian Times.

195438,194964 ,194772,194427
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više