NAGRADNJAČA

Lufthansa vas nagrađuje kamerama Canon Powershot A800

11.05.2012 u 11:18

Bionic
Reading

Od 3. lipnja Lufthansa uvodi direktne letove prema Berlinu iz Zagreba, Dubrovnika, Splita i Zadra već po 49 eura za jedan smjer, a u cijenu su uključene sve takse i pristojbe. Dodatno, prikazom ukrcajne propusnice, kod partnera Lufthanse ostvaruje se pravo na posebne popuste i druge pogodnosti, a avionska karta se može kupiti već danas. Kako biste lakše zabilježili sve čari Berlina, Lufthansa vam poklanja dvije džepne digitalne kamere Canon Powershot A800!

'U svakom slučaju nemoguće je izgubiti se (u Berlinu), na kraju se uvijek dolazi do Zida', rečenica je iz kultnog filma 'Nebo nad Berlinom', nagrađenog u Cannesu. Kada je poznati njemački redatelj Wim Wenders 1987. godine režirao film 'Nebo nad Berlinom' nije ni slutio da će taj film i danas biti jedna od najljepših ljubavnih priča svih vremena.

Radnja filma vrti se oko priče o dva anđela koji lutaju tada modernim poslijeratnim Berlinom - Berlinska državna knjižnica (Staatsbibliothek), stup Pobjede s istoimenim kipom na vrhu (Siegessäule), Berlinski zid, neke su od građevina prikazanih u filmu koje i dan danas plijene pažnju posjetitelja i turista iz cijeloga svijeta. Mnoštvo muzeja, arhitektura koja objedinjuje staro i novo, noćni život u preko 300 moderno uređenih klubova, neki su od razloga posjeta njemačkoj prijestolnici.

Posjet Berlinu neizostavno uključuje krafnu Berliner, ili pak jedno od tradicionalnih jela koja odražavaju multikulturalnost grada. Od tipičnih jela poput currywursta i bulettena, ili pak kiselog zelja s kobasicama sve do kebaba koji se prodaje na ulicama ove europske metropole. Berlin nikako ne smijete napustiti bez da osjetite atmosferu jedne od brojnih pivnica. Berliner Weiße, odnosno Berlinsko bijelo pivo jedno je od najpoznatijih vrsta piva. U Berlinu se može kupiti i pivo Duff iz popularnih 'Simpsona'. Brojka od 1300 pivovara u kojima se proizvodi preko 5000 različitih vrsta piva opravdava reputaciju Nijemaca kao europskih pivopija. Posebna atrakcija su i trabanti, legendarni osobni automobili Istočnog bloka koji danas služe kao atrakcija, a na sajmovima ih se može kupiti u raznim bojama.

Lufthansa u svojoj ponudi koja vrijedi od 3. lipnja svaki mjesec osigurava i nove pogodnosti, što je ujedno i dodatna motivacija za posjet europskoj prijestolnici. Otkrijte glavni grad Njemačke sa svim njegovim znamenitostima, rezervirajte svoju kartu već danas te otkrijte nebo iznad Berlina!

Više informacija o novoj ruti Lufthanse prema Berlinu možete saznati ovdje

Nagradu su osvojili:

Dijana Lončar
Rene Mijatović

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.