'GRAD RUŽA'

Tko ne bi otputovao u Portland nakon ovog videa

27.04.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Novi zanimljivi videouradak napravljen uz pomoć timelapsa prikazuje Portland, grad u saveznoj američkoj državi Oregon, a gledateljima omogućuje da na bajkovit i maštovit način zavire u gradske kulturne, kulinarske i brojne turističke atrakcije

Sniman tijekom 51 dana u proljetnim mjesecima, travnju i svibnju, majstorski snimljen i montiran isječak prikazuje sve čari Potrlanda, američkog grada u saveznoj državi Oregon. Među mjestima koja su prikazana nalaze se Fremont Bridge, Oneonta Gorge, planina Hood, utrka Shamrock Run koja se održava svake godine, Voodo krafne te poznate znak bijeloga jelena.

Poznat i kao 'grad ruža' u videu izgleda doista bajkovito, no ono što neki zamjeraju je ne prikazivanje kulture biciklizma u gradu koja je Portlandu svojevremeno donijela laskavu titulu najbolje američke destinacije za hipstere.


Video nazvan 'Finding Portland' snimila je produkcijska kuća TEDx, a s preko više od 308 fotografija snimljenih na 50 različitih lokacija priča priču o gradu te njegovim brojnim licima.