U OSAM NAJBOLJIH

Amerikanci biciklistima gurmanima preporučili Brač i Hvar

26.04.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Internetski portal The Daily Meal, specijaliziran za teme vezane uz hranu i piće, uvrstio je dalmatinske otoke među osam najboljih biciklističkih tura za ljubitelje hrane i vina

Turisti se u planiranju godišnjih odmora sve češće fokusiraju na gastronomsku ponudu destinacija koje žele posjetiti pa stoga i turističke agencije nude više nego ikad aranžmane čiji je fokus upravo na hrani i vinu. Taj trend nije zaobišao ni agencije koje se bave biciklističkim turizmom, pa se uz ponudu predivnih pejzaža vidici sve više šire na kulinarske i vinske. Za to čak ne morate biti ni biciklistički as - u ponudi se nađe tura i za apsolutne početnike, kao i za cijele obitelji.

Američki portal The Daily Meal, specijaliziran za teme vezane uz hranu i piće, sastavio je svoju listu biciklističkih tura za ljubitelje hrane i vina te među osam najboljih uvrstio dalmatinske otoke Brač i Hvar.

Pješačke i biciklističke ture smatraju idealnim načinom za bolje upoznavanje mjesta poput naših otoka, što uključuje kulinarske i vinske degustacije. Impresionirale su ih srednje zahtjevne ture kroz fantastična polja makova i nasade maslina, koje uključuju zaustavljanja u privatnim kućama gdje uz divnu večeru dobijete i poduku kako je pripremiti.

U osam najboljih, pored dalmatinskih otoka, našle su se ture po francuskoj Burgundiji, kanadskoj Novoj Škotskoj, Jordanu, talijanskoj Toskani, Kaliforniji, još jedna francuska tura od Bordoa do San Sebastiana i ture po Južnoafričkoj Republici.