tportal.hr

Zagreb
+19
Osijek
+20
Pula
+19
Rijeka
+20
Zadar
+22
Split
+21
Dubrovnik
+21

U OSAM NAJBOLJIH

Amerikanci biciklistima gurmanima preporučili Brač i Hvar

Internetski portal The Daily Meal, specijaliziran za teme vezane uz hranu i piće, uvrstio je dalmatinske otoke među osam najboljih biciklističkih tura za ljubitelje hrane i vina

Datum objave:
26.4.2012 7:00

Zadnja izmjena:
26.4.2012 6:51

Turisti se u planiranju godišnjih odmora sve češće fokusiraju na gastronomsku ponudu destinacija koje žele posjetiti pa stoga i turističke agencije nude više nego ikad aranžmane čiji je fokus upravo na hrani i vinu. Taj trend nije zaobišao ni agencije koje se bave biciklističkim turizmom, pa se uz ponudu predivnih pejzaža vidici sve više šire na kulinarske i vinske. Za to čak ne morate biti ni biciklistički as - u ponudi se nađe tura i za apsolutne početnike, kao i za cijele obitelji.

Američki portal The Daily Meal, specijaliziran za teme vezane uz hranu i piće, sastavio je svoju listu biciklističkih tura za ljubitelje hrane i vina te među osam najboljih uvrstio dalmatinske otoke Brač i Hvar.

Pješačke i biciklističke ture smatraju idealnim načinom za bolje upoznavanje mjesta poput naših otoka, što uključuje kulinarske i vinske degustacije. Impresionirale su ih srednje zahtjevne ture kroz fantastična polja makova i nasade maslina, koje uključuju zaustavljanja u privatnim kućama gdje uz divnu večeru dobijete i poduku kako je pripremiti.

187519,184453,155894,142301

U osam najboljih, pored dalmatinskih otoka, našle su se ture po francuskoj Burgundiji, kanadskoj Novoj Škotskoj, Jordanu, talijanskoj Toskani, Kaliforniji, još jedna francuska tura od Bordoa do San Sebastiana i ture po Južnoafričkoj Republici.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr