SAMO KOMPLIMENTI

Amerikancima je Hrvatska hit destinacija

12.04.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Mother Nature Network Hrvatsku je opisao kao prekrasnu destinaciju koja obiluje mnogim prirodnim ljepotama

'Ova buduća hit destinacija jeftinija je od drugih zemalja zapadne Europe, ali nije ništa manje atraktivna u pogledu ljepote,

prihvatljivosti cijena i održivosti.' Tom je rečenicom započet tekst o Hrvatskoj na poznatoj američkoj internetskoj stranici Mother Nature Network. U tekstu prepunom hvale za hrvatske ljepote navodi se kako je Hrvatska zauzela najljepši dio krajolika Balkana. Ističe se kako je riječ o zemlji koja obiluje morskim i obalnim ljepotama, ali i privlačnim kontinentalnim dijelom koji privlači sve više turista.

Mother Nature Network nije zaobišao ni smještajne kapacitete pa tako pišu da turisti u Hrvatskoj mogu pronaći mnoge manje i veće hotele te privatne apartmane. 'Hrvatska raste kao turističko odredište, ali obiteljski apartmani i sobe i dalje dominiraju u smještajnom kapacitetu. Mnoga od mjesta obiluju duhom povijesti. Primjerice, splitski Hotel Park ima priču dugu stotinu godina, ali uspijeva zadržati i mediteransku atmosferu te klasični osjećaj za stil. Taj je hotel u nekoliko navrata proglašavan najboljim manjim hotelom', piše američka internetska stranica.

Komplimente su udijelili i hrvatskoj kuhinji, a posebno se navodi domaća proizvodnja voća i povrća koje je, ovisno u sezoni, moguće kupiti na lokalnim tržnicama. Dotiču se i vegetarijanske scene koja je, kako pišu, posebno vidljiva u Zagrebu. Posebna pozornost posvećena je i nacionalnim parkovima. Svaki od njih posebno je pohvaljen, ali najviše su ih se dojmile Plitvice. Zbog svega navedenog, poznata američka internetska stranica Mother Nature Network Hrvatsku je odabrala za najbolju destinaciju tjedna. Sudeći prema svemu napisanom, ne treba sumnjati da će broj turista iz Hrvatske u Ameriku rasti.