REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Hrvatima su Plitvička jezera najomiljenije izletište

17.02.2012 u 11:10

Bionic
Reading

Istraživanjem je otkriveno da hrvatski građani smatraju da su Plitvička jezera ne samo najkvalitetniji hrvatski Nacionalni Park, već i najkvalitetnije hrvatsko vikend izletište općenito. Međutim, teško će se ovaj vikend biti odlučiti između snijegom prekrivenih magičnih Plitvica, suncem okupane Opatije, romantične Istre ili ludog i nezaboravnog Fašnika u Samoboru

Istraživanje kvalitete Qudal koje je provela agencija za istraživanje tržišta GfK pokazuje da hrvatski građani smatraju Plitvička jezera ne samo uvjerljivo najkvalitetnijim Nacionalnim parkom u Hrvatskoj, već i najkvalitetnijom vikend destinacijom u našoj zemlji. Naime, kao odličan vodič i podsjetnik za ovaj vikend mogu poslužiti rezultati Qudal istraživanja kvalitete u kategorijama Vikend izletišta i Nacionalni parkovi

U kategoriji Vikend izletišta Qudal istraživanja kvalitete, uz prvoplasirana Plitvička jezera, na drugom mjestu pozicioniran je SPA & Sport Resort Sveti Martin, a zatim slijede Istra, Sljeme, Kopački rit, Samobor, Rastoke i Opatija.

U kategoriji Nacionalni parkovi, nakon prvoplasiranih Plitvičkih jezera, slijede redom: Nacionalni park Krka, Nacionalni park Kornati te Nacionalni park Brijuni.

'Kada se u ove zimske dane pogleda lista najkvalitetnijih vikend odredišta u Hrvatskoj prema preporuci naših sugrađana, tada se može najbolje sagledati sva ljepota naše zemlje. Izbor u tako malenoj zemlji poput Hrvatske doista je fenomenalan. Ovaj vikend na izbor nam se nude snijegom i ledom prekrivene Plitvice ili Zagrepčanima tako na dlanu, a toliko predivno Sljeme; tu je i fašnik u bajkovitom Samoboru, a kao kontrast svemu tome sunčane mediteranske destinacije kao što su Opatija ili Istra', kaže Robert Slavečki, direktor programa Qudal, QUality meDAL, Republika Hrvatska.

Prema preporuci istraživanja kvalitete Qudal, ovaj vikend je savršen za posjetu Plitvičkim jezerima na kojima vlada zimska čarolija. Vremenska prognoza za zimske uvjete i ugodnu šetnju po Plitvičkim jezerima ovaj je vikend upravo idealna.

Prema informacijama iz Nacionalnog parka Plitvička jezera, na plitvicama je trenutno idilično zimsko vrijeme - sunčano uz 30 do 50 centimetara snijega. Slično vrijeme očekuje se i tijekom sutrašnjeg dana, a iz Nacionalnog parka preporučuje se jednosatna šetnja do velikog slapa.

Osim samih Plitvičkih jezera, ovog vikenda valja razmisliti i o drugim hrvatskim izletištima i nacionalnim parkovima prema preporuci hrvatskih građana.

Rezultati istraživanja:

Kategorija: Vikend izletište
1. Plitvička jezera, 16,6 posto
2. SPA & Resort Sv. Martin, 2,2 posto
3. Istra, 2 posto
4. Sljeme, 1,7 posto
5. Kopački Rit, 1,7 posto
6. Samobor, 1,5 posto
7. Rastoke, 1,5 posto
8. Opatija, 1,5 posto
9. Ostalo, 43,2 posto
10. Bez odgovora/ne znam, 28 posto

Kategorija: Nacionalni park
1. Plitvička jezera, 70,7 posto
2. Krka, 9,2 posto
3. Kornati, 2,7 posto
4. Brijuni, 2,7 posto
5. Ostalo, 7,7 posto
6. Bez odgovora/ne znam, 4 posto