Putovanja DUBROVNIK NA POPISU

Koji je grad najromantičniji na svijetu

  • Autor: tportal.hr
  • 13.2.2012 12:31:34
  • 13.2.2012 11:21:51

Pariz, Venecija, Beč, Dubrovnik... Mnogo je lijepih gradova na svijetu, a odluku o najromantičnijem donosite zapravo sami

Svijet je pun romantičnih destinacija - od viktorijanskih gostionica u San Franciscu do simpatičnih kuća čaja u Kyotu. Pariz već dugi niz godina mnogi biraju kao omiljenu romantičnu destinaciju, ali postoje još mnogi drugi gradovi koji obiluju najrazličitijim ljepotama i nesumnjivo mogu probuditi romantiku u svakome.

Kvalitete o kojima ovisi hoćemo li neki grad smatrati romantičnim ili neromantičnim, subjektivne su prirode, piše foodandwine.com. Nekim ljudima Buenos Aires najromantičniji je grad na svijetu zbog svojih tango klubova i romantičnih restorana. Drugima se pak više sviđa Budimpešta zbog svoje bogate prošlosti koja je vidljiva gotovo na svakome koraku.

Neki će se odlučiti za marokanski grad Fes koji šarmira svojom misterioznošću i neobičnim mirisima i okusima, a neki za hladni, ali čarobni Prag. Drugima će pak ideal romantike biti Dubrovnik sa svojim zidinama i prekrasnim plavim morem. Zahvaljujući tim, ali i brojnim drugim karakteristikama, ovaj se hrvatski grad našao na popisu najromantičnijih.

Valentinovo se bliži, a vi možda iz različitih razloga ne možete ni do Dubrovnika, a ni do neke udaljenije destinacije. No, možete se počastiti pogledom na fotografije tih romantičnih gradova. Možda vam daju neku ideju kako da iznenadite dragu ili dragoga za Dan zaljubljenih.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više