ZA SVE PRAVE GURMANE

Zagreb Wine Gourmet Weekend

10.02.2012 u 11:23

Bionic
Reading

Zagreb Wine Gourmet Weekend na proljeće u Gliptoteku i Centar Kaptol dovodi najznačajnija imena iz svijeta eno-gastronomije. Organizator ZWGW-a je Digitel Grupa, a partner Festivala je Zagrebačka banka

Zagreb, 9. veljače 2012. - Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW), međunarodni festival izrastao iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala, najavljen je jučer u Centru Kaptol. Ove godine organizaciju je preuzela Digitel grupa koja je odlučila dodatno podići kvalitetu i atraktivnost festivala te svim ljubiteljima vina i dobre kuhinje priuštiti najveći eno-gastronomski festival u regiji. Ambiciozne planove organizatora potvrđuje i odabir lokacije Festivala, koji će se od 13. do 15. travnja održati u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

ZWGW osmišljen je kao okupljanje domaćih i stranih poznavatelja i zaljubljenika, kako u vina, tako i u vrhunsku gastronomiju. Na izlagačkom dijelu se uz sve poznate domaće vinare, očekuju brojni strani vinari koji svoja najuspješnija ostvarenja žele predstaviti hrvatskoj javnosti, potencijalnim suradnicima i medijima. Programski dio ZWGW-a uključuje niz predavanja i panele na kojima će uz domaće stručnjake i vinare sudjelovati uvaženi strani gosti iz svijeta eno-gastronomije. Bit će organiziran i cijeli niz kušanja i masterclass radionica.

Program uključuje i ekskluzivne projekcije dokumentarnih filmova koji obrađuju teme iz eno-gastronomije. Posjetitelji ZWGW-a moći će uživati i u večernjem programu Festivala. Naime, nakon 19 sati, kreće prigodni večernji program, za čiji glazbeni dio će, uz poznate domaće DJ-eve, biti zaduženi i neki od poznatih vinara i chefova.

Među brojnim značajnim imenima najavljen je dolazak Bernarda de Laage de Meuxa, komercijalnog direktora jedne od najpoznatijih bordoških vinarija Chateau Palmer. Dolazak su potvrdili i Ivo Jeramaz, potpredsjednika za vinogradarstvo i proizvodnju Grgich Hills vinarije, Sarah Kemp, urednica u Decanteru, Lynn Sherriff, predsjednica Institute of Masters of Wine, kao i Flying Culinery Circus, četvorica norveških chefova koji osvajaju svojom kreativnošću i atraktivnošću nastupa.

Dražen Lazić, direktor Zagreb Wine Gourmet Weekenda, naglasio je kako lista zvučnih gostiju ne staje na dosad predstavljenim imenima. I dalje se razgovara s nekim poznatim imenima, no o kome se točno radi zasad će ostati iznenađenje.“