Putovanja LISTA NAJLOŠIJIH

Zašto je Miami najdepresivniji grad u Americi?

  • Autor: tportal.hr
  • 7.2.2012 10:12:37
  • 6.2.2012 13:36:38

Premda nudi toplo sunce, beskrajne plaže i obilje vila vrijednih nekoliko milijuna dolara, prema najnovijem istraživanju upravo je Miami proglašen najdepresivnijim gradom u Sjedinjenim Američkim Državama

Inače jedno od omiljenih odredišta slavnih i bogatih, američki grad Miami trenutno se nalazi u stambenoj krizi, bori se s trenutno jednom od najvećih stopa kriminala, a njegovi stanovnici najduže putuju do posla. Upravo su ti podaci presudili da Miami zauzme prvo mjesto na Forbesovoj listi najdepresivnijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Reuters.

'Miami se može pohvaliti velikom količinom sunca i prekrasnom klimom, no ostali faktori ga čine poprilično depresivnim. Tu je jako vidljivo dvoslojno društvo – sjajni South Beach privlači slavne i bogate, no nejednakost između slojeva društva se znatno povećala u zadnjih nekoliko godina', objašnjava jedan od urednika Forbesa, Kurt Badenhausen.

Poredak na listi najdepresivnijih gradova temeljio se na čimbenicima kao što su stopa nezaposlenosti, stopa nasilnog kriminala, prihod stanovnika i visina poreza na imovinu. Na drugome mjestu najdepresivnijih gradova našao su se Detorit, a na trećem Flint, zahvaljujući sve lošijem stanju u automobilskoj industriji.

'Detroit i Flint se bore, stopa nasilnog kriminala je najviša u Detroitu, a cijene nekretnina su pale za 55 posto. Detroit zatvara škole i otpušta policajce. U posljednjih nekoliko godina čak su rušili kuće kako bi promijenili izgled grada', kaže Badenhausen.

U top pet najdepresivnijih gradova na svijetu mjesto našli su i West Palm Beach i Sacramento. Unatoč tome što se nalazi na prvome mjestu najdepresivnijih gradova, Miami i dalje nastavlja privlačiti poznate i bogate. 'Jedan posto Miamija radi fantastično, no za većinu njegovih stanovnika, koji zarađuju manje od 75 tisuća dolara na godinu, Miami je poprilično teško mjesto za život', dodaje Badenhausen.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više