IDEALNA ODREDIŠTA

NY Times predlaže Dubrovnik za 2012. godinu

10.01.2012 u 10:03

Bionic
Reading

New York Times uvrstio je Dubrovnik među 45 mjesta svijeta koja svakako treba posjetiti ove godine

Koja mjesta posjetiti u 2012. godini? Poznati New York Times predlaže izbor od 45 destinacija, a među njima je i Dubrovnik! Hrvatski grad koji nazivaju Sant Tropezom Balkana, smješten je na 36. mjestu, a New York Times ga opisuje kao dragulj Jadrana.


'Ovaj primorski grad obiluje mramornim ulicama, renesansnim fontanama i bijelim pješčanim plažama. Osim toga, nedavno su proširili i zračnu luku te obnovili žičaru, pa je omogućen bolji panoramski pogled na grad', piše New York Times navodeći kako se Dubrovnik otvorio zapadnim turistima unazad pet godina. Dodaju i da broj posjetitelja u grad raste iz godine u godinu, i to za 10 posto.

Spominju se i dubrovački hoteli i to konkretno Pucić Palace iz 17. stoljeća, Excelsior i Villa Dubrovnik. Ističu i da se u gradu bude novi gastronomski smjerovi koje je moguće kušati u restoranima Gil's, Panorama i Lucin Kantun.

Osim Dubrovnika, na popisu preporuka New York Timesa nalazi se još 16 europskih mjesta, a među njima i Beč, Firenca i Helsinki. Zanimljivo je da se na popisu turističkih mjesta nalazi i svemir, no ta je destinacija još uvijek dostupna isključivo onima duboka džepa.