NOVI PROGRAM OBRAZOVANJA

Slastičari nacionalnih slastica za promociju turizma

08.12.2011 u 13:23

Bionic
Reading

Program za usavršavanje slastičara nacionalnih slastica temelji se na potrebama koje su se pojavile u turističkoj promociji Hrvatske

Tasty competences naziv je projekta čije je dovršenje predstavljeno danas u hotelu Palace, a iza cijele priče stoje Pučko otvoreno učilište Zagreb te Pučko otvoreno učilište Zadar. Naime, te dvije ustanove, osluškujući potrebe turizma, osmislile su tri nova zanimanja prilagođena zahtjevima tržišta - slastičar nacionalnih slastica, wellness gourmet asistent i wellness gourmet

menadžer.

Ta tri zanimanja realizirana su u četiri obrazovne skupine - dvije u Zagrebu i dvije u Zadru. Pomoću sredstava iz pretpristupnih fondova EU-a opremljena su i dva kabineta za wellness te za slastičarstvo.

Cilj projekta je pridonijeti razvoju djelotvornog sustava obrazovanja odraslih koji bi odgovarao potrebama tržišta rada u Zadarskoj županiji te gradu Zagrebu i susjednim županijama. Riječ je o razvoju i proizvodnji novih strukovnih programa. Projekt ima svrhu osigurati polaznicima opremljenost ključnim kompetencijama i strukovnim kompetencijama potrebnim za zapošljavanje i nastavak sudjelovanja u cjeloživotnom učenju.

Predstavljanju su nazočili Sonja Vrban, rukovoditeljica odjela i voditeljica wellness programa iz POU-a Zagreb, Tihomir Žiljak, koji je napisao projekt, Gordana Radonić, koordinatorica projekta, te Vedran Habel, voditelj programa, kuhar i slastičar.

Program za usavršavanje slastičara nacionalnih slastica temelji se na potrebama koje su se pojavile u turističkoj promociji Hrvatske te je prezentacija pomoću slastica logičan sljedeći korak. U programu usavršavanja slastičara nacionalnih slastica obuhvaćena su dva segmenta. Prvi je praćenje svjetskih trendova u slasticama, a drugi je podjela hrvatskih slastica po regijama.