Putovanja FOTOSOFIA 4

Počeo četvrti fotografski seminar Damira Hoyke

  • Autor: G. R.
  • 30.4.2009 14:25:03
  • 2.4.2009 12:30:00

Seminar o fotografiji Fotosofia 4, koji već četvrtu godinu zaredom održava poznati fotograf Damir Hoyka, i ove godine privući će velik broj zainteresiranih natjecatelja zahvaljujući bogatom edukativnom programu u kojem se uči napredna fotografija

Kao i prethodnih godina, fotografski seminar Fotosofia 4 pod Hoykinim stručnim vodstvom održat će se u Termema Tuhelj u razdoblju od 28. lipnja od 5. srpnja, i to pod generalnim pokroviteljstvom Sony Ericssona  i pokroviteljstvom kompanije Adobe. Na Fotosofiji će sudjelovati 15 polaznika koji će vježbu kompozicija snimati mobilnim telefonom Sony Ericsson C905, a fotografije obrađivati u Photoshopu CS4.

Pravo na sudjelovanje u seminaru imaju sve punoljetne osobe koji svoje radove pošalju do 28. svibnja do 24 sata.

Prijava treba sadržavati kandidatove fotografske radove (pet fotografija u formatima jpg, rgb, do 800x800 pixela, do 400 KB, koje se ne smiju komprimirati u zip ili rar), osobne podatke (datum rođenja, identifikacijska fotografija s prepoznatljivim i neretuširanim licem, kontakt-telefoni (fiksni i mobilni), kućna adresa), kratak životopis u kojem kandidat treba težište staviti na dosadašnja fotografska iskustva i planove, navesti stručnu spremu i fotografira li aplikant DSLR-om, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), opisati stupanj interesa za nastavljanje sudjelovanje u postfotosofijinim aktivnostima i aktivnostima  na stranici www.fotosofia.info nakon završenog seminara. Kandidati također moraju poslati i URL galerije na www.fotosofia.info. Oni koji nemaju svoju galeriju na Fotosofia.info, trebaju je postaviti i u njoj izložiti najmanje 10 svojih fotografskih radova. Ti će radovi u slučaju potrebe biti pregledani radi dobivanja boljeg uvida u kandidatov rad.

Prijave se šalju na e-mail fotosofia@hoyka.com, a oni koji uđu u uži izbor obavijest će dobiti 29. svibnja do 12 satu, dok će se selekcija odabranih u uži izbor obaviti 30. svibnja u 10 sati.

Seminar je za sudionike besplatan i uključuje teoretska predavanja i rad na profesionalnoj opremi. Sudionici će se natjecati u fotokreativnosti, imat će vježbu komponiranja kadra, snimat će portrete celebrity modela, raditi reportažu malonogometnog turnira, modni editorijal gdje će im pozirati profesionalni manekeni te se natjecati u Fotodvoboju, eliminacijskom edukativnom natječaju. Snimljene fotografije obrađivat će se Adobe Photoshopom CS 4 i printati za završnu izložbu Art kojoj će nazočiti i mediji.

Više o seminaru i organizatoru saznajte na www.fotosofia.info.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više