Putovanja SKI SEZONA PRED VRATIMA

Skijanje najpovoljnije u Bugarskoj, najskuplje u Švicarskoj

  • Autor: tportal.hr
  • 25.10.2011 15:13:50
  • 25.10.2011 13:36:07

Kako se sezona skijanja sve više približava, ljubitelji ovog zimskoga sporta i odmora, ako žele proći jeftinije, trebali bi pri izboru destinacije krenuti na sjever, a izbjeći skupe destinacije poput Švicarske

Uslijed recesije i rasta švicarskog franka, ionako skupe švicarske skijaške destinacije mnogima su postale nedostižne. Dok odlazak u Švicarsku zahtijeva izdašnu sumu novca, ljubitelji skijanja su u potrazi za drugim, prihvatljivijim destinacijama, poput Bansko u Bugarskoj.

Godišnji Post Officeov izvještaj u Velikoj Britaniji o najboljim skijaškim destinacijama koje u obzir uzima sve troškove skijanja, poput cijena ulaznica, unajmljivanja opreme, skijaške obuke te hrane i pića u deset najpopularnijih destinacija pokazao je da su istočnije destinacije daleko povoljnije.

S ukupnim troškom od 2.260 kuna, Bansko u Bugarskoj pokazalo se kao top skijaška destinacija ove godine te čak 860 kuna jeftinije od drugoplasiranog Arinsala u Andori. Arinsal, gdje skijaški odmor stoji 3.120 kuna, ispostavio se kao najpovoljniji u eurozoni, piše Daily Mail.

Premda su cijene zimovanja u Banskom i Arinsalu u posljednjih godinu dana pale pet posto, cijene u Švicarskoj porasle su za šokantnih 26 posto.

Treće mjesto, uz Bansko i Arinsal, koje bilježi sve veću popularnost kod Britanaca su slovenski Bohinj, a slijede ga Formigal u Španjolskoj, Livigno u Italiji i Schladming u Austriji. Adelboden u Švicarskoj je najskuplja europska si destinacija u svim kategorijama, osim po pitanju hrane koja je najskuplja u Italiji.

Do sada, ove sezone Bugarska, Francuska, Italija, Andora i SAD bilježe popriličan i obećavajući broj rezervacija, dok Austrija i Kanada zaostaju. Skijaši mogu cijene skijanja i zimovanja u ski odredištima znatno smanjiti cijene ranijom rezervacijom, zatim ranijim predbilježbama za ski opremu te korištenjem pogodnosti poput besplatnih cijena ulaznica.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više