LUKSUZ U DUBAIJU

Pogledajte prvi hotel za pse sa sedam zvjezdica

27.09.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Prvo svjetsko superluksuzno odmaralište za kućne ljubimce, Urban Tails Dubai otvoreno je ovoga ljeta u Dubaiju, a vlasnici se hvale da je hotel pravi hit i da su rezervirani za cijelu prvu sezonu

Odmaralište sa sedam zvjezdica nešto je poput Burj al Araba za mačke i pse. Osmislila ga je Irkinja Aideen O’Mara koja se u UAE doselila prije sedam godina kada je odbila posao učiteljice u jednoj međunarodnoj školi.

Budući da psi i mačke nisu poželjni na plažama i u parkovima u Dubaiju, Aideen se mudro dosjetila otvoriti luksuzno odmaralište za pse i mačke kao bi se mogli družiti u luksuznim uvjetima dok njihovi, uglavnom europski, vlasnici odlaze natrag kućama tijekom najvrućih mjeseci u Dubaiju.

'Oduvijek sam imala ljubimce, a i sama sam se uvjerila kako u Emiratima životinje uglavnom izvuku deblji u kraj po pitanju dostupnih servisnih usluga i imaju puno manje slobode od recimo kućnih ljubimaca koji žive u Europi', rekla je Aideen.

Njezin hotel sa sedam zvjezdica ima 70 soba za pse i 40 za mačke i obvezuje se da će se o ljubimcima savršeno brinuti dok im nema vlasnika. U cijelom odmaralištu nalaze se kamere pa se vlasnici mogu spojiti u bilo koje vrijeme i pogledati kako se odnose prema njihovim ljubimcima. Iz zvučnika izvan hotelskih soba dopiru i zvuci klasične glazbe kako bi životinje bile mirne, a sve sobe imaju klima-uređaje i plazma TV kako bi bili okruženi zvukovima koje čuju i kod kuće.

Cijene u Urban Tails Dubaiju kreću se od 150 kuna po noćenju pa do 200 kuna u najluksuznijim sobama, a nešto su skuplje usluge u kojima se nude i posebni batleri za ljubimce i usluga dostave.

Vlasnica odmarališta tvrdi da su ljubimci toliko oduševljeni ovima odmaralištem da ih njihovi vlasnici mogu odvući kući kad dođu po njih.