1.000 EURA ZA 1.000 DANA

Hrvatski avanturist namjerava obići svijet prateći ljeto oko Zemlje

23.09.2011 u 13:00

Bionic
Reading

Hrvatski avanturist Tomislav Perko kreće na putovanje života u projektu '1.000 dana ljeta na putu oko svijeta', a na kojem Tomislav namjerava obići svijet prateći ljeto oko Zemlje

Tomislav Perko namjerava obići svijet prateći ljeto oko Zemlje

U tom dugom, nepredvidivom i uzbudljivom pothvatu, ovaj veliki avanturist ostat će dosljedan sebi i služit će se alternativnim načinima putovanja i smještaja, kao što su autostopiranje i couchsurfing, te tako postati prvi Hrvat koji je na ovaj jedinstveni način proputovao svijet.

Tomislav će uživati u čarima ljeta tijekom sljedeće dvije godine i devet mjeseci te će ovo, za mnoge najuzbudljivije godišnje doba, slijediti od istoka prema sjeveru. Neke od prvih zemalja koje će posjetiti su Bugarska, Turska, Irak, Iran, Pakistan, Indija, Nepal te Bangladeš.

Tomislav Perko je kao aktivan član CouchSurfing organizacije u zadnje tri godine ugostio preko 150 ljudi iz 35 različitih zemalja te je posjetio dvadesetak država Europe. Također, uz MasterCard je u protekloj godini posjetio Bangladeš i Portugal. Tomislavov početni budžet u projektu '1.000 dana ljeta na putu oko svijeta' je 1.000 eura za svih 1.000 dana, a kada ponestane novca, snalazit će se na razne načine - svirajući gitaru na ulicama gradova, volontiranjem u zamjenu za hranu i smještaj ili će pronaći neki kratkotrajni posao.

'Uvijek putujem sa malo sredstava i ovo neće biti velika promjena, ali svakako će biti izazov kojem se veselim. Iskreno, osjećam se puno sigurnije dok putujem sa karticom i nikako ne preporučujem nositi velike količine gotovine sa sobom u inozemstvo', poručio je Tomislav Perko.