POPULARNOST RASTE

Hrvatska je među top 12 turističkih destinacija

08.08.2011 u 12:55

Bionic
Reading

Hrvatska je jedna od dvanaest najpopularnijih globalnih destinacija koje će biti predstavljene na web stranici Lonely Planeta, gdje će se moći pronaći stručne informacije o lokalnim putovanjima i plaćanju u suradnji s Visom

Lonely Planet i Visa udružili su snage da bi kreirali web stranicu o putovanjima sa stručnim informacijama o destinacijama i najboljim načinima za pristup novcu u inozemstvu. Svi koji planiraju putovanje odsad mogu dobiti ključne informacije na opsežnom izvoru koji objedinjuje stručno znanje Lonely Planeta i Vise.


Putnici i turisti mogu pristupiti posebno dizajniranoj stranici na adresi www.visa.com/lonelyplanet, gdje će pronaći stručne savjete o odredištima i informacije o tome kako pristupiti gotovini na dvanaest destinacija diljem svijeta: u Australiji, Kini, Hrvatskoj, Egiptu, Libanonu, Rusiji, Singapuru, Južnoafričkoj Republici, Tajlandu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ukrajini.

Na web stranici Lonely Planeta nalaze se važne putničke usluge koje uključuju lokator bankomata, preporučene rute putovanja i kalendar događanja za svaku destinaciju. Posjetitelji stranice imat će opciju 'pitaj stručnjaka', uz čiju će pomoć moći postaviti pitanja u vezi svog putovanja i dobiti individualno usklađene odgovore Lonely Planeta.

Još jedan sjajan alat za korisnike stranice je besplatna desktop aplikacija koja uključuje odbrojavanje, informacije o lokalnom vremenu i valuti te redovito ažurirane linkove za prilagođene promocije prije polaska na put. Također, sa stranice se može preuzeti serija od 12 putničkih vodiča Just Landed. Vodiči nude putnicima važne informacije Lonely Planeta o svakom naznačenom odredištu, uključujući korisne fraze i znamenitosti koje svakako treba vidjeti.

'Opširna međunarodna istraživanja Vise pokazala su da sedam od deset putnika koristi internet kao primarni izvor kod planiranja svojih putovanja, iako je sve teže pronaći nove i pouzdane informacije. Upravo zato, da bismo svim putnicima pružili provjerene, točne i ažurne informacije za planiranje odmora, udružili smo se s Lonely Planetom', rekla je Gorana Perišić Kranjčec iz Vise.

'Često nam dolaze putnici s pitanjem koji je najbolji način da dođu do svog novca u inozemstvu, stoga je ova suradnja idealna prilika da ponudimo svoje stručne savjete o putovanjima sa svim detaljima o plaćanju koje osigurava Visa. Nova web stranica omogućit će pristup posebno napravljenom sadržaju Lonely Planeta za dvanaest destinacija i Visine savjete o detaljnim informacijama kako sigurno doći do svog novca u inozemstvu',  istaknuo je Addy Cutts iz Lonely Planeta.