Putovanja KOBNO LJETOVANJE

Znate li u kojoj se zemlji turisti najviše udebljaju?

  • Autor: tportal.hr
  • 28.7.2011 12:46:32
  • 28.7.2011 11:40:35

Ne želite se udebljati na odmoru? Onda nikako ne putujte u Ameriku, jer oni koji odu tamo na odmor udebljaju se gotovo četiri kilograma u dva tjedna, otkriva najnovije istraživanje

Na turističkoj mapi zemalja u kojima se gosti najviše udebljaju Amerika drži uvjerljivo prvo mjesto. Tijekom dvotjednog odmora većina ljudi tamo se udeblja više od tri kilograma. Na drugome su mjestu Karibi, a slijede ih na trećem Francuska te na četvrtom Italija. Grčka je zauzela peto mjesto.

Najnovije britansko istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2000 ispitanika otkriva da je Amerika kobna za vitku liniju jer tamošnji restorani nude ogromne porcije, a i grickalice su svagdje prisutne.

Ispitanici su tijekom istraživanja odgovarali na pitanja o svojim prehrambenim navikama tijekom godišnjeg odmora. Otkriveno je da se četvero od deset ispitanika redovito udeblja na odmoru, a najviše njih dobije oko dva kilograma.

A što je najviše krivo za debljanje? Ispitanici u prvome redu navode velike porcije, koje su posebno prisutne u Americi. Također, smatraju da debljanju pridonosi i alkohol koji je za najveći dio ispitanika sastavni dio ljetovanja. Vitkoj liniji ne pomaže ni pretjerano izležavanje koje na odmoru mnogi prakticiraju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više