DAO NOVU JAHTU U NAJAM

Abramoviču već dosadila igračka od 2,5 milijardi kuna

20.07.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Ruski milijarder Roman Abramovič odlučio je dati u najam svoju novu jahtu vrijednu čak 300 milijuna funti ili 2,5 milijardi kuna, i to nakon svega šest mjeseci otkako je prvi put zaplovio na njoj

Luksuzna jahta Eclipse duga je 162 metra i ima dva bazena, dva heliodroma, teretanu, frizerski salon, plesni podij i podmornicu. No čini se da je slavnom milijarderu već dosadio život na najvećoj jahti na svijetu. Samo šest mjeseci nakon što mu je konačno uručena, Abramovič ju je odlučio dati u najam, i to za vrtoglavih 10,5 milijuna kuna tjedno.

Šuška se da je Abramovič na njoj proveo svega nekoliko sati, a megalomanska jahta ima 70 članova osoblja, vlastiti proturaketni sistem i prozore otporne na metke. Čak i da netko nepozvan naoružan uz takvo osiguranje ipak uspije upasti na jahtu, vlasnik može pobjeći u stilu Jamesa Bonda u podmornici koja može zaroniti do 45 metara.

Na jahti se nalazi i 15 soba od kojih svaka ima luksuznu kupaonicu, a vlasnik se pobrinuo da zabave koje priređuju na jahti nikad ne osvanu na naslovnicama tabloida jer jahta ima i sustav protiv paparazza koji pomoću laserskih zraka onemogućuje fotografiranje.

Jahta osim toga ima i saune i wellnes kako bi se vlasnik i njegovi gosti mogli odmoriti i napuniti baterije.

U ovom luksuzu odsad će moći uživati osim njega i njegovih gostiju i svi oni jako dubokoga džepa koji si mogu priuštiti luksuz najma od 1,5 milijuna kuna dnevno, dok spremnik goriva košta dodatnih 3,4 milijuna kuna.

Abramovič osim megajahte Eclipse koja je trenutačno najveća privatna jahta na svijetu posjeduje još tri megajahte, a samo ga godišnje održavanje jahte Eclipse, procjenjuje se, košta oko 420 milijuna kuna.