UNATOČ ŠTRAJKU

Iz Zagreba redovni letovi prema Londonu

30.06.2011 u 12:33

Bionic
Reading

Iako je najavljeno da će se zbog štrajka čekati u dugim redovima u britanskim zračnim lukama, iz zagrebačke zračne luke danas se leti u London prema uobičajenom rasporedu

Unatoč općem štrajku koji se danas održava u cijeloj Velikoj Britaniji, pa tako i u zračnom prometu, iz zagrebačke zračne luke letovi

prema Londonu odvijaju se prema uobičajenom rasporedu. Kako doznajemo, tijekom prijepodneva dva su aviona odletjela za London, a tijekom poslijepodnevnih sati planiran je još jedan let.

No putnici iz Hrvatske koji su odlučili danas otići do Londona, većinu dana mogli bi provesti u neugodnim dugim redovima u londonskoj zračnoj luci. Naime, britanska pogranična agencija ranije je najavila da će najviše problema imati putnici iz zemalja koje ne pripadaju Europskoj uniji. U prijevodu to znači dugi višesatni redovi za provjeru putovnica, kao i oni na carinskoj kontroli. Sigurnosne radnje u zrakoplovnim lukama obavljaju se kao i inače, ali drastično sporije.

Inače, jednodnevni štrajk u Velikoj Britaniji održava se zbog mirovinske reforma prema kojoj je produljen radni vijek, povećan doprinos od plaće i prema kojoj se konačna mirovina izračunava uzimajući u obzir prosjek svih primanja tijekom staža, a ne prema posljednjoj plaći.