MANJAK ZVJEZDICA NA JADRANU

Jedino Dubrovnik i Istra nude luksuzan smještaj

28.06.2011 u 10:04

Bionic
Reading

S obzirom na dužinu obale i orijentaciju na turizam kao najsnažniju gospodarsku granu, Hrvatska se ne može podičiti prevelikim brojem luksuznih hotela - pet zvjezdica imaju samo 24 hotela, točnije s novim hotelom Lone njih 25

Do prije dvije godine bilo ih je 20. Najveća koncentracija luksuznog smještaja bila je i ostala u Dubrovniku i okolici. S pet zvjezdica ondje se okitilo 14 hotela - u Dubrovniku: Ariston, Bellevue, Dubrovnik Palace, Excelsior, Grand Villa Argentina, Hilton Imperial, Kazbek, More, Rixos Libertas i The Pucić Palace, u Slanom hotel Admiral, u Orašcu Dubrovački vrtovi sunca, u Cavtatu hotel Croatia te Lešić Dimitri Palace na Korčuli.

Biser liburnijske rivijere, Opatija u Primorsko-goranskoj županiji, ima tri visokokategornika – Ambasador, Millenium i Mozart. U Istri je čak šest hotela s pet zvjezdica - Monte Mulini i Lone u Rovinju, Kempinski u Savudriji, a u Umagu Sol Coral. Laskav status imaju i splitski hoteli Atrium i Hilton Marijan te Le Meridien Lav u Podstrani, solinski President te zadarski Falkensteiner Hotel & Spa Iadera.

Primjeri:

Lešić Dimitri Palace - noćenje u apartmanu za dvije osobe stoji od 450 do 610 eura. U cijenu su uključeni doručak i boravišna taksa.

Falkensteiner Iadera - 330 eura valja izdvojiti za noćenje dviju osoba u sobi s pogledom na more od 9. srpnja.

Kempinski Hotel Adriatic - 255 eura stoji noćenje s doručkom u deluxe sobi golferskog raja na sjeveru Istre.