Putovanja LJEPOTE DUBROVNIKA

CNN objavio priču o Hrvatskoj i porijeklu kravate

Priča o Hrvatskoj i kravati je ovih dana objavljena na CNN iReportu. Reportaža pod naslovom 'Hej tata, evo ti kravata koja dolazi iz...' otkriva da kravata ne potječe iz Francuske, kao što se najčešće misli, nego iz Hrvatske

Kako je kravata najčešći dar koji se u SAD-u poklanja povodom Dana očeva, CNN je istražio korijene tog odjevnog dodatka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Percy von Lipiski, jedan od reportera CNN-a, u razgovoru s Jasnom Đurković, direktoricom dubrovačkog hotela Excelsior, otkriva detalje iz slavne dubrovačke prošlosti, poput priče o tome da je Dubrovačka Republika bila prva država koja je davne 1776. godine priznala neovisnost SAD-a.

Direktorica Đurković ističe i hrvatsko porijeklo kravate te svom sugovorniku daruje kravatu s motivima pasa dalmatinera. Upravo taj poklon inspirirao je Percyja von Lipiskog da svojim gledateljima širom svijeta ispriča priču o kravati te pokaže ljepote Dubrovnika i Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Prilog je snimljen prije desetak dana na terasi hotela Excelsior, s koje se pruža nezaboravan pogled na Dubrovnik. U veljači ove godine Excelsior je uvršten i na CNN-ovu listu '10 najslađih mjesta na svijetu za Valentinovo'.

CNN iReports iznimno su gledani videoradovi koje snimaju brojni reporteri, a baziraju se na pričama i novostima iz cijelog svijeta. Zanimljivo je da teme za sve reportaže dolaze od gledatelja CNN-a te su stoga drugačije, zanimljive i jako gledane.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više