OAZA MIRA I UŽITKA

Pogledajte koje sve ljepote kriju Konavle

26.05.2011 u 14:26

Bionic
Reading

Dok većina nas sanja o putovanjima u daleke zemlje i nepoznata područja, često ne primjećujemo ljepotu oko sebe. Konavle su zasigurno jedno od najljepših područja Hrvatske, koje su stranci odavno otkrili kao oazu mira i užitka. Na vama je red!

Smirujuća priroda, pitoreskne kamene kuće i seoska domaćinstva, gostoljubivi domaćini koji se prema svakom gostu odnose kao prema dragom prijatelju, čari su konavoskog kraja koje osvajaju na prvu. A kad još otkrijete nepregledne mogućnosti uživanja u Konavlima, bilo da se radi o upoznavanju tradicije gledajući plesove u narodnoj nošnji i slušajući glazbu ili o uživanju u prekrasnom pejzažu jašući preko stijena s kojih puca pogled na more, vozeći se buggyjima ili uživajući uz žubor rijeke Ljute, uvijek ćete poželjeti ostati dan više. Kad svemu tome dodamo autohtone delicije poput vrhunskog pršuta, sira i maslinovog ulja, povratak u Konavle je neminovan.

Da bi što bolje predstavili svoj prekrasni kraj, koji se bez problema može nositi s, primjerice, Toskanom, Udruga Agroturizam Konavle na čelu s Pericom Pušićem bila je domaćin ekipi projekta Upoznaj Hrvatsku, u sklopu kojeg Udruga hrvatskih putničkih agencija u suradnji s mladom produkcijom Lumiere media posjećuje hrvatske turističke destinacije da bi stvorili velik broj kvalitetnih fotografija i videomaterijala u svrhu turističke promocije destinacija u Hrvatskoj.

'Oduševljena sam Konavlima i sigurno ću se vratiti. Jedino mi je žao što se videom i fotografijom ne može prenijeti miris zraka koji je kao nigdje u svijetu', rekla je Iva Galović, voditeljica projekta.

Sljedeće snimanje za projekt Upoznaj Hrvatsku održava se u Karlovcu od 27. do 29. svibnja, a dio ljepota Konavala, prije no što se sami zaputite tamo, možete pogledati u našoj fotogaleriji.