Putovanja UMORNI OD ODMORA

Na odmoru se najčešće svađamo zbog novca

  • Autor: tportal.hr
  • 23.5.2011 13:54:29
  • 23.5.2011 12:35:13

Godišnji odmor bi nam trebao smanjiti stres, no nije rijetkost da se s odmora vratimo još umorniji nego što smo bili. Razlog? Novac

Na top ljestvici stvari koje na odmoru izazivaju nesuglasice, tenzije i svađe vode novac, turističko razgledavanje i hrana. Rezultati su to nedavnog istraživanja američke kompanije TNS koje je naručio lanac hotela Marriott. Oko 26 posto ispitanika tvrdi da se na godišnjem odmoru prepiru koliko će novca potrošiti, 22 posto parova ne može postići dogovor kako će provesti vrijeme na putovanju, a za devet posto uzrok je svađa odabir restorana i hrane.

Tri četvrtine ispitanika kažu da će im ovogodišnji odmor biti od vitalnog značaja za njihovo mentalno zdravlje: 44 posto ih računa kako će se na odmoru riješiti stresa, 37 posto ih se nada da će im putovanje podići raspoloženje, a osam posto vjeruje da će odmor pomoći da se njihov odnos popravi. No unatoč odlučnosti da se odmore, čak 64 posto žena i 41 posto muškaraca osjeća se krivim što troše novac dok su na odmoru.

Nadalje, putovanje s djecom također utječe na dodatni stres. Roditelji, otkriva anketa, često nervozno reagiraju na svoju djecu.

Kako se, dakle, ne umoriti na odmoru? Priuštite si spavanje: ništa tako dobro ne regenerira dušu i tijelo nakon svađe kao dobar san.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više