Putovanja UŽIVANCIJA UZ MORE

Uskrsni blagdani privukli brojne turiste na Jadran

Ovogodišnji uskrsni blagdani svojim su turističkim ostvarenjima ispunili i nadmašili očekivanja turističkih djelatnika diljem hrvatske obale

Uskrsne blagdane u Dubrovniku je provelo oko osam tisuća uglavnom inozemnih gostiju. Najvećim dijelom su boravili u hotelima, koji su zabilježili izvjesnu popunjenost. Kao i proteklih godina, najviše gostiju bilo je iz Španjolske, potom Francuske, Njemačke, Grčke te domaćih gostiju.

Tijekom blagdanskog vikenda Dubrovnik je posjetilo i nekoliko brodova na kružnim putovanjima s ukupno 10 tisuća posjetitelja.

U 15 otvorenih hotela na Makarskoj rivijeri za uskrsne blagdane boravi 2700 gostiju. Najbrojniji su Nijemci, ima Engleza, Skandinavaca ali i iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Grad Makarska ugostio je 740 gostiju od kojih 430 boravi u hotelu Meteor, u dva breljanska hotela boravi 650 gostiju, više od 500 odmara se u tučepskim hotelima, a ostali turisti odmor provode u hotelima Baške Vode, Podgore, Živogošča i Gradca.

Nakon uskrsnih blagdana hoteli nastavljaju poslovanje s oko 1800 gostiju, a za prvosvibanjske praznike na Makarskom primorju bit će otvoreno 20 hotela koji će, prema pristiglim najavama i stanju bookinga, ugostiti više 3,5 tisuće gostiju.
 
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više