Putovanja HOTELI, RESTORANI, PRIJEVOZ

Britanski Telegraph objavio vodič po Zagrebu

Britanski list The Telegraph objavio je turistički vodič po Zagrebu s korisnim podacima za putnike iz Velike Britanije, od cijene taksija, najboljih hotela i restorana do muzeja i galerija, a nudi i linkove na najljepše obalne gradove i otoke, kao i za posjete unutrašnjosti Hrvatske

Vodič na četiri stranice vodi goste hrvatskog glavnog grada od zračne luke Pleso do središta grada kamo se može stići taksijem za oko 200 kuna ili autobusom za 30 kuna i dalje, tramvajem broj 6 do glavnog Trga bana Jelačića.

Odmah iza trga, piše list, nalazi se Dolac, 'najbolja gradska tržnica' za koju autor vodiča, u tekstu pod velikom fotografijom tržnice, duhovito primjećuje: 'Tržnica Dolac, mjesto gdje će vas kumice pokušati uvjeriti da kupite baš njihovu golemu teglu vrhnja'.

Šetnja Gornjim gradom nastavlja se 'jeftinim i ukusnim' ručkom po kvartovskim restoranima. Među restorane preporučene za ručak uvršten je Kerempuh, dok su od hotela navedeni Regent, Pallace i Arcotel. Ljubiteljima glazbe, odnosno besplatnih koncerata, savjetuje se šetnja do paviljona na Zrinjevcu. I na kraju, poručuje autor vodiča Britancima u Zagrebu, neka vas ne zbunjuje što se nazivi ulica na karti razlikuju od stvarnosti - ulica Pavla Radića na karti zapravo je Radićeva ulica.

Opširan članak - vodič, objavljen uoči početka turističke predsezone, na nekoliko stranica uz ambijentalne fotografije navodi i korisne linkove za sve turističke regije Hrvatske.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više