SJAJNA PROMOCIJA

Otok Rab voli i britanska aristokracija

18.03.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Otok Rab u prošlosti su posjećivali članovi britanske monarhije, a sada britanski mediji pišu da bi se na njega uskoro mogao uputiti i princ William sa svojom budućom suprugom Kate

Još jedan hrvatski otok dobio je pozornost britanskih medija. Riječ je o Rabu, o kojemu piše Daily Mail te donosi priču o posjetu nepopularnog britanskog monarha Edwarda VIII tom hrvatskom otoku. Taj posjet našao je svoje mjesto i u Oscarom nagrađenom filmu 'Kraljev govor' pa se otok Rab ponovno aktualizirao kao vrlo poželjna destinacija.


'Edward VIII, kojega u filmu glumi Guy Pearce, obilazio je 1936. mediteranske krajeve sa svojom udanom ljubavnicom Wallace Simpson. Par je zastao na Rabu i ručao u najprestižnijem hotelu Imperial koji i danas postoji', piše Daily Mail.

Britanski list navodi da je Rab i danas mjesto koje je itekako vrijedno posjetiti. Čak nagađaju da će princ William odvesti tamo svoju buduću suprugu Kate dok budu na medenom mjesecu na Siciliji ili će zajedno otputovati na Rab za prvu godišnjicu braka. Bilo kako bilo, Rab je dobio zasluženu pozornost koja će možda rezultirati većim posjetom Britanaca.