PUTOPIS ČITATELJA

Gardaland - mjesto na kojem ćete se osjećati kao dijete

07.03.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Ima li nešto ljepše od putovanja? Osobno volim iskoristiti svaku priliku da otputujem i upoznam nova mjesta, običaje, ljude, naučim nešto o novim kulturama. Ali, od svih putovanja ispričati ću vam ukratko o mome putovanju u Gardaland

Inače sam tip osobe koji voli sve isprobati u životu, a i oduvijek sam htio s ekipom isprobati lude vožnje, vlak smrti, tobogane, razne vožnje na vodi… Ukratko opet se osjećati kao malo dijete. Sjećate se dok ste se igrali po cijele dane. E, baš sam to htio da barem na jedan dan imam opet taj osjećaj. Da zaboravim na sve obaveze i uživam barem jedan dan u raznim vožnjama.

Nekolicina nas odlučili smo posjetiti Gardaland da se uvjerimo kako je to uistinu mjesto kakvim ga opisuju. I zaista, čim ulazite kroz glavna vrata u Gardaland, sve brige, problemi, općenito cijeli svoj dotadašnji život ostavljate ispred tih vrata. Prolazeći kroz vrata opet postajete ono malo dijete kojemu je najvažnije cijeli dan se igrati, biti sretan i ne misliti ni na što drugo osim zabaviti se. To je mjesto gdje svatko za sebe može pronaći nešto što će ga razveseliti, bez obzira da li ste dijete ili odrasla osoba. Sigurno ste kao i sva djeca uvijek razmišljali kako bi bilo super igrati se i cijeli dan voziti se i zabavljati na različitim vrtuljcima, vlakićima, itd. To ćete definitivno ostvariti u Gardalandu. Zaista je mjesto kakvim ga opisuju i kada ste tamo cijeli dan ne možete skinuti osmjeh sa lica. Imate osjećaj isti onaj koji ste imali kao mala djeca. Još kada vidite i duplo starije ljude od vas, a kako samo uživaju u svim tim igrarijama. Predobro.

Luda vožnja naopako

Od vlaka Plavi Tornado, koji vozi zaista velikom brzinom, okreće vas puni krug na velikoj visini, noge vam slobodno vise, adrenalin vam struji cijelim tijelom. To mi je bila jedna od najluđih vožnji u životu i svi smo se išli nekoliko puta voziti, jer se vozite stvarno velikom brzinom da na nekim dijelovima vožnje ne znate gdje su vam noge, a gdje glava. Tko voli brzine ovo će mu sigurno biti najluđa vožnja u životu. Razno razne vožnje na vodi, slobodni pad, 4D kino koje je zaista nezaboravno. Dok kroz 4D naočale gledate film kako šišmiši lete prema vama, a stolac vam se miče i cjevčice koje su postavljene za stolce vas škakljaju po nogama.

Također u filmu zaranjate u vodu, a kroz iste te cjevčice vas šprica voda. To zaista morate doživjeti gdje cijelo kino vrišti od smijeha, svi su toliko sretni i vjerujte mi mogli biste tako cijeli dan.

Mogao bih vam napisati sto stranica o svim uzbuđenjima koje možete doživjeti u Gardalandu, ali neću vam sve otkriti, jer ako budete u prilici otputujte u Gardaland bez obzira koliko godina imate, to će vam biti najbolje putovanje na kojemu ste ikada bili.

Mogao sam vam pisati o Parizu, New Yorku, Buenos Airesu, Amsterdamu, Roterdamu, Pragu, Lisabonu, Veneciji, Veroni ili drugim putovanjima na kojima sam bio, ali ovo je nešto što se posebno pamti. To je zaista bilo moje najbolje putovanje u životu jer lijepo se povremeno osjećati opet kao dijete, odnosno probuditi ono malo dijete u nama i pustiti ga da bez briga uživa u raznim vožnjama cijeli dan.