KULTNI EXCELSIOR

Dubrovački hotel među top 10 na svijetu prema CNN-u

11.02.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Dubrovački hotel Excelsior CNN je uvrstio na listu deset 'najslađih' mjesta na svijetu za Valentinovo

'Richard Burton ljubio je Elizabeth Taylor u apartmanu kultnog hotela Excelsior u Dubrovniku. To je hotel u kojem su se zabavljali kraljevi i kraljice, princeze i šefovi država. Sada to može biti mjesto gdje ćete dati pečat vašoj ljubavi.'

Tako autorica članka Tiffany Lam na CNN-u opisuje kultni hotel Excelsior, jedini hotel iz ovog dijela Europe koji se našao na ovoj prestižnoj listi. U svojoj dugoj 98-godišnjoj povijesti hotel Excelsior svjedočio je brojnim ljubavima i događanjima na kojima je sudjelovala brojna svjetska društvena i politička elita.

Autorica dalje u članku preporučuje razgledavanje romantične stare gradske jezgre Dubrovnika, koja je pod svjetskom zaštitom UNESCO-a, renesansne i barokne crkve, palače i fontane te otok ljubavnika Lokrum.

Ako je 14. veljače dan na koji ćete zaprositi svoju dragu, to mora biti spektakularno, navodi autorica. A upravo spektakularno i izgleda hotel Excelsior u koji je prilikom zadnje obnove 2008. uloženo 24 milijuna eura.

Kultni dubrovački hotel Excelsior, koji djeluje u sastavu grupacije Jadranski luksuzni hoteli, omiljeno je odredište brojnih svjetskih celebrityja, koji ga smatraju najljepšim mjestom na svijetu za odmor. Ondje su odsjeli Elizabeth Taylor, Richard Burton, Sophia Loren, Catherine Deneuve, kraljica Elizabeth II, Ernesto Che Guevara, Orson Welles, Sir Roger Moore, Owen Wilson, Daniel Day Lewis, Kevin Spacey, Steve Buscemi, Mickey Rourke, Gemma Arterton, Morgan Freeman i mnogi drugi. Svi oni danas krase Galeriju slavnih hotela Excelsior.

Nakon britanskog Guardiana i talijanskog Corriere della Sera, kultni Hotel Excelsior nosi promociju dubrovačkog i hrvatskog turizma i na portalu CNN-a koji dnevno u prosjeku posjeti 35 milijuna ljudi.