Putovanja OD TJERAČA MAJMUNA DO DOBRIH VILA

Otkrivamo najneobičnije hotelske poslove na svijetu

  • Autor: tportal.hr
  • 1.2.2011 14:39:33
  • 1.2.2011 11:21:21

Da bi bili gostima na usluzi, brojni svjetski hoteli pokazali su zavidnu kreativnost pri osmišljavanju ponude, a kao rezultat toga nastala je potreba za otvaranjem prilično čudnih i krajnje neobičnih radnih mjesta, poput sigurnosnog inženjera za kokosove orahe, perača novca, tjerača majmuna ili golubova, čitača knjiga ili ljudskog grijača kreveta

Jedan od neobičnijih poslova svakako je onaj dobre vile, koja zarađuje za život ispunjavajući romantične želje, od prosidbe do proslava rođendana, gostima hotela Barnsley Gardens Resort u Adairsvilleu u američkoj saveznoj državi Georgiji.

U londonskom hotelu Andaz, gosti koji su previše lijeni da bi sami čitali knjigu mogu zatražiti to od čitača knjiga koji je plaćen da im čita prije spavanja.

Bizarnom ponudom posebnih hotelskih usluga može se pohvaliti Holiday Inn Kensington Forum u Londonu, gdje ljudski grijač kreveta, na zahtjev gosta, odjeven u posebno odijelo od glave do pete ulazi u hotelski krevet pet minuta prije gosta da bi mu zagrijao plahte.

Ritz-Carlton St Thomas
Sigurnosni inženjer za kokosove orahe
U uvijek zabavnom i sunčanom Miamiju, neki su butleri zaduženi za ravnomjerno nanošenje krema i losiona za sunčanje u hotelu Ritz-Carlton South.

U hotelu Peabody u Memphisu i hotelima iz istog lanca u Orlandu i Little Rocku postoji radno mjesto u čijem opisu dužnosti je briga o patkama. Duckmaster treba dva puta dnevno odvesti patke koje marširaju kroz hotel do krova, što je stari običaj u tim hotelima koji datira iz 1930-ih.

Indijski hotel The Rambagh Palace iz Radžastana zapošljava dvoje ljudi kao tjerače golubova, a njihov jedini posao je da mašući velikim zastavama tjeraju golubove s hotelskog imanja.

Na sličan način odmaralište Amanbagh Resort, također iz Radžastana, zapošljava ljude koji tjeraju majmune jer kradu hranu.

U hotelu Biltmore Four Seasons iz Santa Barbare, hotelski sokolar nosi velikog sokola šećući se oko bazena, a na taj način želi obeshrabriti brojne galebove da se brčkaju u njemu.

U hotelu Westin San Francisco zaposlen je profesionalni perač novca koji je zadužen da novac uvijek bude čist, što je tradicija koja datira iz vremena kad su žene nosile bijele rukavice.

Jeste li znali da postoji radno mjesto sigurnosnog inženjera za kokosove orahe? Njegov posao je da bere kosove orahe s palmi na hotelskom imanju da ne bi pali na goste luksuznog hotela Ritz-Carlton na karipskom otoku St. Thomasu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više