DIZAJN UNIFORMI

Cinestar i Aleksandra Dojčinović u suradnji na projektu kina Kaptol Boutique Cinema

16.02.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Najuspješnija hrvatska dizajnerica osmislila dizajn uniformi za bar Kaptol Boutique Cinema

Pripreme za otvorenje najnovijeg kina Blitz-CineStara, Kaptol Boutique Cinema,  jedinstvenog i inovativnog kino & bar koncepta do sada neviđenog u Hrvatskoj i regiji, u punom su jeku. Uz činjenicu da je ovo prvo lasersko kino u regiji, ono posjeduje sav šarm starih arthouse kina, ali najsuvremeniju tehnologiju i uzbudljiv dizajn. 

Novo kino će se nalaziti u Centru Kaptol na drugom katu, a interijer kina i bara, koji će prema najavama biti spoj retro i modernog stila, je djelo dizajnerskog dvojca Deana Franića i Saše Šekoranje. Uniforme za osoblje Kaptol Boutique Cinema bara, koje će nositi potpis hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović, sjajno će se uklopiti u cijeli boutique koncept kina. Riječ je o naoko klasičnim, crno-bijelim uniformama, no iz kojih je vrlo lako iščitati prepoznatljivu pročišćenu estetiku njezinog brenda Lei Lou, jer je naglasak i ovaj put stavljen na detalje, osobito na kožno metalne naramenice nosive na više načina.

'Ovo nije prvi put da stavljam svoj potpis na uniforme, ali me uvijek iznimno veseli kada dobijem priliku na nekom sjajnom projektu kakav je ovaj izići iz svojih dizajnerskih okvira i napraviti nešto novo. Iako na prvu izgleda jednostavnije nego ono čime se inače bavim, uniforme su vrlo zahtjevan zadatak, jer trebaju zadovoljiti niz praktičnih uvjeta, moraju funkcionirati u stvarnim situacijama svaki dan i uz to biti estetski upečatljive i drugačije. Ove su krojem vrlo jednostavne, ali s detaljima koji čine razliku, baš kao i inače u mom poslu' - izjavila je dizajnerica.

Kino Kaptol Boutique Cinema u srcu Zagreba otvara svoja vrata 23. veljače, a s obzirom na ogroman interes koji vlada među publikom, ovaj jedinstveni koncept kina i bara postat će novo, važno okupljalište Zagrepčana te odgovor na potrebe pravih filmofila.

Kaptol Boutique Cinema možete već sada pratiti na društvenim mrežama: www.facebook.com/KaptolBoutiqueCinema/ i www.instagram.com/kaptolboutiquecinema/