KING CROSS JANKOMIR

Kare otvorio svoju prvu trgovinu dizajnerskog namještaja u Zagrebu

14.02.2017 u 15:00

  • +10

Kare

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Vrhunski, nekonvencionalni namještaj njemačkog Kare dostupan je od sada i u Zagrebu, u novootvorenoj trgovini Kare u trgovačkom centru King Cross Jankomir. Trgovina se proteže na 700 kvadratnih metara, a u njoj posjetitelji imaju priliku razgledati i kupiti dizajnerski namještaj, rasvjetu i opremu

Kare, svjetski poznati proizvođač nekonvencionalnog dizajnerskog namještaja sinoć je svečano otvorio svoju prvu samostalnu trgovinu u zagrebačkom trgovačkom centru King Cross Jankomir.

Atraktivan prodajni prostor koji se proteže na površini od 700 kvadratnih metara okupljenim je uglednim gostima predstavio gospodin Peter Schonhöfen, jedan od dvojice osnivača kompanije Kare Design GmbH.

'Kare već je 35 godina lider u opremanju domova i poslovnih prostora, koji svojim kupcima nudi odličan, uvijek neuobičajen i nekonvencionalan namještaj, dizajniran za individualce. Kad smo moj poslovni partner Jurgen Reiter i ja kao studenti pokretali tvrtku 1981. godine, željeli smo izvanredan i zabavan dizajnerski namještaj ponuditi po prihvatljivim cijenama. Danas smo konačno i u Zagrebu, što je dugo bila naša želja. Raduje nas što Vam možemo u Zagrebu ponuditi sav Kare namještaj zbog kojeg ste nekada putovali sve do Beča', izjavio je g. Schonhöfen prilikom otvorenja.

Dvojica ljubitelja dizajna, Jürgen Reiter i Peter Schönhofen osnovali su Kare još kao studenti kada su uređivali stan kojeg su dijelili.

Njihova strast za stilskim namještajem bila je puno veća od njihovog budžeta, no osnivači Kare-a imali su spremno rješenje za ovaj problem. Vrhunski dizajn bio je rezerviran za elitu i jako skup, stoga su oni izmislili svoj vlastiti. Njihov moto: namještaj zaslužuje odličan dizajn po atraktivnoj cijeni i s malo neuobičajenosti – naposljetku, namještaj treba biti zabavan.

Jürgen Reiter zadužen je za razvoj dizajna i inspirirativne ideje nastale pod Kare brendom. Putuje svijetom 200 dana u godini kako bi pronašao proizvode koje su stvorili talentirani dizajneri u svojim radionicama, osiguravajući da se police Kare svijeta namještaja redovito pune novim životom.

Peter Schönhofen zadužen je za širenje tvrtke na međunarodnom nivou i zadužen je za globalni marketing. Nadgleda Kare diljem svijeta kako bi sve bilo na svom mjestu i kako bi se osiguralo zadovoljstvo KARE klijentima: od inspirirajuće ideje uređenja do savršene usluge.

Uz brojne uzvanike iz javnog života, maštovite izrađene komade namještaja iz niza kolekcija Kare isprobali su i poznati glumci Nataša Janjić,  Miran Kurspahić i Edvin Liverić, tv voditeljice Nevena Rendeli, Marijana Batinić i Hana Hadžiavdagić Tabaković, Ines Preindl i komičarka Andrea Andrassy, dok je atraktivne pin-up modele fotografirao poznati fotograf  Mario Pavlović - Mili. Uzvanici su uživali u plesnim nastupima Atomic Dance Factorya uz glazbenu podlogu DJ Roberta Marekovića, a imali su priliku vidjeti i reviju modela studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Na kraju druženja su najsretniji uzvanici na izvlačenju tombole osvojili Kare nagrade.