STATEMENT OBUĆA

Havaianas – nastale u Brazilu, obožavane u Hrvatskoj

11.01.2017 u 09:15

Bionic
Reading

Većini poznate i omiljene, ove naizgled obične japanke donose nam dašak avanture i nevjerojatne povijesti koja je osvojila Brazil, a kasnije i cijeli svijet

Nastale daleke 1962. godine na temelju tradicionalne japanske sandale zori, ime su dobile po portugalskom izgovoru otočja Havaji. Ove dugotrajne i savitljive sandale postale su statement obuća Brazilaca.

Brazilci obožavaju Havaianas japanke i nose ih bez obzira na društveni status i položaj. Pozicija branda definirana je u kulturološkom identitetu same zemlje, što potvrđuje činjenica da je par Havaianas japanki bio uključen u potrošačku košaricu kojom se mjerila inflacija u Brazilu. Svoje početno pojavljivanje u drugim zemljama i međunarodnu ekspanziju brand je počeo sasvim spontano – turisti i posjetitelji Brazila nosili bi ih u svoje zemlje kao suvenire i poklone, što je nagnalo brand da otvori svoje distribucije u Europi, Australiji, SAD-u, Filipinima i ostatku svijeta.

Danas poznati dizajn koji u mislima većine ljudi evocira ljeto i bezbrižnost postepeno se razvijao od originalnih japanki koje su dolazile u samo dvije boje. Do danas, Havaianas je razvio preko 30 novih modela, bezbroj boja i printeva, kao i kolaboracija s imenima visoke mode poput Missonija, Liberty, Charlotte Olympia te brojnih drugih.

Za 2017. godinu brand Havaianas donosi nam brojne nove linije i suradnje koje unose bezbrižan brazilski duh u svaki segment vašeg života. Osim poznatih i patentiranih japanki napravljenih od gume, Havaianas premijerno prikazuje i crossover sandale, fashion espadrile, tenisice, kao i kišne čizme u vibrantnim bojama.