IKEA

Uspješna potraga za održivim ambasadorima

07.12.2016 u 10:15

Bionic
Reading

Do sada stiglo više od 500 prijava IKEA FAMILY članova na projekt Male promjene, velike uštede

U nepuna 24 sata, više od tisuću i pol članova IKEA FAMILY programa koji žive na području grada Zagreba ili u bližoj okolici, pristupilo je upitniku, a više od 500 prijavilo se na projekt Male promjene, velike uštede kojim IKEA želi doprinijeti stvaranju održivijeg života kod kuće. Naime, IKEA Hrvatska je u ponedjeljak krenula u potragu za 20 ambasadora i ambasadorica kojima će pokloniti 3.000 kuna za kupnju IKEA održivih proizvoda i krenuti s njima na šestomjesečno održivo putovanje.

Kako bi odabrala potencijalne ambasadore, IKEA je članovima IKEA FAMILY programa koji žive na području grada Zagreba ili u bližoj okolici, u ponedjeljak poslala upitnik koji je potrebno ispuniti do 9. prosinca. Stručni IKEA tim potom će odabrati ambasadore s kojima će promicati održivost i potaknuti i ostale sugrađane da se pridruže ovoj inicijativi.

'Ovim projektom, u suradnji s našim vjernim kupcima, želimo istraživati načine kojima možemo živjeti održivije. Odabrane ambasadore posjetit ćemo u njihovom domu, razgovarati o njihovim održivim navikama i pozvati ih na stručne radionice. Poklonit ćemo im IKEA proizvode za održiviji život kod kuće, a oni će tijekom šest mjeseci trajanja projekta mjeriti i bilježiti uštede te svoja iskustva razmjenjivati s nama, ali i s cijelom Hrvatskom, putem naše internetske platforme za male promjene i velike uštede', istaknuo je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

Svi oni koji zavire na ovu internetsku platformu, moći će tako saznati kako mogu dodatno uštedjeti i pozitivno utjecati na okoliš, ali i otkriti kako IKEA rješenja pomažu odabranim ambasadorima u održivom životu kod kuće. Time IKEA želi doprinijeti promicanju održivijeg načina života svih nas jer svatko može učiniti mnogo promjenom malih, svakodnevnih navika, bez potrebe da radikalno promijeni svoj život. Na platformi za male promjene i velike uštede, mogu se pronaći i iskustva blogerica koje su prošle kroz projekt.

Kako bi dodatno potaknula sve uzraste da nastoje živjeti održivije i da svojim djelovanjem imaju pozitivan učinak na okoliš, IKEA je uz projekt Male promjene, velike uštede, održala i Dane održivosti u Probnoj kući IKEA, u centru Zagreba, koja će do kraja prosinca inspirirati građane Zagreba rješenjima za uređenje doma. Neke od sljedećih besplatnih radionica u ovom privremenom IKEA showroomu je i radionica namijenjena djeci Probaj biti odgovoran vlasnik kućnog ljubimca. Radionica se održava u četvrtak, 08. prosinca, u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet, a na njoj će mališani naučiti kako biti odgovoran vlasnik psa i saznati što je sve potrebno za pravilnu brigu o ovom krznenom ljubimcu. Prijave na radionicu moguće su na ikea-family.net.

Detaljan program aktivnosti u Probnoj kući potražite na http://vizijadoma.hr/probna_kuca/