VARILUX TRANSITIONS

Naočalne leće donose savršen vid na svim udaljenostima i u svim prilikama

30.09.2016 u 15:10

Bionic
Reading

Promjene s vidom nakon 40 – te prirodni je proces nazvani prezbiopija. S godinama raste i potreba za korekcijom vida koja je standardna pojava, a naočale za čitanje postaju ultimativan dodatak bez kojeg ne možemo funkcionirati.

Mutan vid na blizinu poslije četrdesete sasvim je prirodan proces kojeg se ne treba plašiti. Od rođenja raspolažemo s tri rezervne dioptrije za izoštravanje slike na blizinu. U prosjeku, s 40 godina oči izgube jednu dioptriju, s 50 drugu, a sa 60 i onu treću. U početku obično toga nismo još ni svjesni, osim na kraju dana pri slabijem osvjetljenju, ili kada smo jako umorni i/ili gladni - tada se taj osjećaj pojačava. Instinktivno se udaljavamo dok se slika ne razbistri. Proces gubitka dioptrije s godinama nazivamo prezbiopija.

Redoviti pregledi vida od iznimne su važnosti jer dobar vid znatno poboljšava kvalitetu života. Puno ljudi živi u uvjerenju da jednostavno ne mogu vidjeti bolje jer su s tim naučeni živjeti, što je zabluda. Optička industrija danas ima mnoštvo vrhunskih rješenja, a prije 60 godina na tržištu su predstavljene progresivne naočalne leće koje u sebi sadrže dioptriju za daljinu i dioptriju za blizinu, bez vidljivih „prozorčića“ na naočalama. Time se nosiocima prezbiopima eliminirala potreba za posjedovanjem jednih naočala za daljinu, drugih za blizinu, odnosno potrebe za stalnim mijenjanjem naočala ovisno gledamo li cijene u trgovini ili šetamo po ulici. U jednim „pametnim“ naočalama ili Varilux progresivnim naočalnim lećama sada su pokrivene sve udaljenosti. Rješenja su različita ovisno o afinitetima i potrebama, a postoji cijela paleta progresivnih naočalnih leća kako bi svatko mogao pronaći idealno rješenje za svoj vid u svim prilikama. Naime, jedne naočale mogu sadržavati sve potrebno pa čak i biti sunčane. Svoje Varilux progresivne naočalne leće možete kombinirati i s fotoosjetljivim naočalnim lećama Transitions.

Varilux Transitions su idealne naočalne leće za sve prezbiope koji žele dobar vid na svim udaljenostima i u svim prilikama. Transitions znači da je leća fotoosjetljiva i da se bojom prilagođava svim svjetlosnim uvjetima, pa su tamne na suncu, a prozirne u zatvorenim prostorima i noću, dok im Varilux omogućava oštrinu vida na daljinu, blizinu i srednju udaljenost. Osim što pružaju optimalnu udobnost vida, šire vidno polje uz oštriju sliku i visok kontrast na bilo kojoj udaljenosti, štite i od štetnih UV zraka. Varilux Transitions su idealne naočalne leće za unutarnju i vanjsku upotrebu uz koje možete uživati u udobnosti pregledavanja omiljenih sadržaja, vožnji i svim ostalim aktivnostima, bili u zatvorenom ili otvorenom.

Vidite svijet bolje i potražite svoje Varilux Transitions naočalne leće u najbližoj optici, a uz jedne kupljene druge dobijete gratis (ponuda traje od 1.09. do 31.12.2016.).

Varilux Transitions – Za savršen vid na svim udaljenostima i u svim prilikama!